Село Кондолово

Пожарната и Общинска администрация в Царево поставят безплатно за хората от селата, противопожарни датчици. Това каза в ефира на Power FM – Царево гл.инсп. Кирил Киряков, началник РСПЗБН – Царево. Той допълва, че в домовете на хората от по-малките населени места на община Царево, ще бъдат монтирани специални звукови датчици, които да реагират на задимяване. Устройствата ще издават силен звуков сигнал ако има опасни дим или огън и така могат да спасят човешки живот. „Така дори спящ човек може да се събуди и да спаси себе си и покъщнината от пожар”, коментира гл.инсп. Кирил Киряков.

С настъпването на зимния сезон, той напомни да се извърши проверка на пожарната безопасност на коминните тела и електрическите инсталации в сградите и обектите, както и да бъдат поставени контейнерите за смет на разстояние най-малко 10 м. от сгради, паркинги за автомобили и други пожароопасни обекти. Забранява се изхвърлянето на горещи предмети и сгурия в контейнерите за смет.

Гл. инсп. Киряков напомня да не се забравя за изискването за изключване на електрическите уреди след приключване на работното време в офиси, складове, търговски, производствени и други пожароопасни обекти.

Оставете коментар

avatar