Начало Събития в Царево и региона 16-та ветроходна регата 'Съединение' започва в Царево този петък
  • Това събитие е минало.

16-та ветроходна регата ‘Съединение’ започва в Царево този петък

225
0
16-та ветроходна регата 'Съединение' започва в Царево този петък

Детайли

Начало:
7 септември 2018 @ 11:00
Край:
9 септември 2018 @ 16:30

Място

Пристанището на Царево
Царево,България

Организатор

Морски спортен клуб Сереко
Телефон:
088 332 4310
Email:
sereko@dir.bg

За шестнадесета поредна година Царево ще бъде домакин на ветроходна регата ‘Съединение’, която ще се проведе в залива на пристанището този уикенд – от 7-ми до 9-ти септември. Събитието е на ключово място в календара на Българската федерация по ветроходство и ще събере на едно място участници от множество клубове от цяла България.

Организатор е местният морски спортен клуб „Сереко”, а състезанието получава финансовата подкрепа на община Царево и „Евроалианс” ЕАД. Ветроходците на възраст от 7 до 25 години ще мерят сили в различни състезателни класове – Оптимист (едноместен плавателен съд от начална категория за деца), Кадет (за екип от двама души), Лазер 4.7 (състезателна яхта за 1 човек за управление от деца и младежи, която е част от олимпийските дисциплини), 420 (яхта с дължина 4.20 м) и 470 (яхта за двама ветроходци с олимпийски статус, чиято дължина е 470 см).

Очакваният брой състезатели, които ще вземат участие във ветроходна регата ‘Съединение’ е около 140. Това са деца и младежи от ветроходните школи в Царево, Приморско, Бургас, Варна, Созопол и София. Местните мореплаватели ще бъдат 16 и ще гонят титлите във всички състезателни класове.

Стартът ще бъде даден в петък, 7-ми септември, от 11:00ч. на пристанището в Царево. В трите дни на надпреварата гонките ще започват в 13:00ч. Финалът на ветроходна регата ‘Съединение’ е в неделя, 9-ти септември, от 16:00ч.,когато ще бъдат наградени победителите.

Пожелаваме на младите състезатели от „Сереко” попътен вятър!

Оставете коментар

avatar