Начало Събития в Царево и региона Фестивал на изкуствата "Арт Поток"
  • Това събитие е минало.

Фестивал на изкуствата „Арт Поток“

183
0
Фестивал на изкуствата

Детайли

Начало:
18 юли 2016
Край:
25 юли 2016
Цена:
20 лв.
http://bit.ly/29NYfRF

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Фестивал на изкуствата „Арт Поток“ започва от 18 юли в община Царево.

Фестивалът ще бъде открит с изложба „Слонът“ в Общински исторически музей Царево. Там ценителите на изкуството могат да разгледат творби на Моника Попова, Валери Чакалов, Евгени Йонов, Валентин Ангелов, Камен Старчев, Георги Миленов, Петринел Гочев, Деян Янев, Калоян Илиев- Кокимото, Зоран Мише, Стефан Божков, Мария – Магдалена Попова, Красимир Карабаджаков, Васко Бърдаров, Иван Петков.

„Арт Поток“ ще продължи една седмица. На сцената на НЧ „Георги Кондолов -1914“ гр. Царево, ще бъдат представени 7 постановки с участието на любими български актьори. Билети може да закупите както онлайн, така и на каса намираща се в офиса на Туристически информационен център Царево (сградата на пощата). Работно време всеки делничен ден от 10 до 12 часа и от 14 до 17 часа.

Начален час на представленията: 21.15 ч.

19.07. – „Свалячи“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

Остроумен хумор ала Чаплин, италианска музика, мултимедия, семпла, но ефектна сценография – всичко това в спектакъла „Свалячи“, който засяга темата за ВИП-овете и т.нар. малки хора от „Б“ група.

Режисьор на спектакъла е Пламен Панев, а автор на текста Елин Рахнев. Актьорите Малин Кръстев, Герасим Гeоргиев-Геро и Мариела Топалова разплакват публиката до смях, разказвайки историята на живота и перипетиите на двама странични съдии от „Б“ футболна група.

Спектакълът е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев – „Фенове“, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от хиляди зрители. „Свалячи“ дава отговор на един култов за „Фенове“ въпрос – „Какъв човек трябва да се родиш, за да станеш страничен съдия?“

Театър: Драматичен театър „Антон Страшимиров“ – Разград
Повече информация: theatrerz.com
Постановка: Пламен Панев
Участват: Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Мариела Топалова

20.07. – „Умирай лесно!?“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

След като гледат представлението на Тодор Колев и Вальо Танев в Театър 199, Игор Дамянов и Иван Тодоров дълго време търсят текста на Мате Матишич. В началото на 2015 година, по тяхно предложение, ръководството на театъра залага в репертоара си заглавието. Така стартират и репетициите, а успехът се отчита още в премиерните дни. За една година представлението е гледано от повече от 2 000 зрителя. Веднага след премиерата, то бива избрано за международните фестивали „Тара-ра-бумбия” – Благоевград 2015 и международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра” – Сливен. След фестивалните участия, по официална покана към екипа на „Умирай лесно!?”, представлението пътува до Виница, Македония.

Хърватският текст представя съдбата на емигранта. Темата е изключително популярна – „типично балканския манталитет – да изиграеш системата, и то западната система”.

Изключително талантлива балканска пиеса. Ние се опитахме тя да зазвучи актуална за всички балканци, за всички земи, социални и етнически групи от Балканския полуостров, защото скоро няма да се освободим от себе си, от манталитета си, от тази си тежест наречена Балкански манталитет. Огнян Спиров, режисьор на „Умирай лесно!?”

Театър: Драматичен театър “Никола Вапцаров” Благоевград
Повече информация: blagoevgradtheater.eu
Автор: Мате Матишич
Постановка: Огнян Спиров
Участват: Игор Дамянов и Иван Тодоров

21.07. – „Duende“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

Една вечер с кралицата на българския театър!

„Дуендето е сила, а не поведение, то е борба, а не понятие. Един стар майстор – китарист ми каза: ”Дуендето не е в гърлото, то идва от петите.” Това значи, че то не е въпрос на умение, а на истинска, жива форма, на кръв, на древна култура, на създаващо действие. Тази “тайнствена сила, която всеки чувства, но никой мислител не е обяснил”, всъщност е духът на всичко земно…

Човек знае как да търси Бога било по грубите пътища на отшелника, било с изтънчеността на мистика. И дори когато ние трябва да възкликнем с гласа на Исайя: “Наистина ти си скрит, Господи”, всъщност Бог показва светлината на своя огън на тоя, който го търси. А когато търсим дуендето, няма карта, нито знания да ни помогнат. Всичко, което се знае за него, е, че то кара кръвта да пламва до болка, че то изчерпва, че то отхвърля цялата сладка геометрия, която човек е научил, че скъсва с всички стилове…

Появяването на дуендето винаги предполага решителна промяна на всички форми. То дава усещане за съвършено непозната свежест, то прилича на новосъздадена роза, на чудо, и предизвиква накрая един почти религиозен ентусиазъм. Това е мигът, когато се постига едно истинско поетично откъсване от този свят…“
Ф. Г. Лорка

Театър: Театър „199 – Валентин Стойчев“
Повече информация: theatre199.org
Автор: Ф. Г. Лорка
Режисьор: Съни Сънински
Сценография: Вечеслав Парапнов
Участват: моноспектакъл на Татяна Лолова
Продължителност: 80 минути

22.07. – „Кастинг за мъже“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

„Лизелота и месец май” (“Кастинг за мъже”) е сред най-поставяните пиеси на унгареца Жолт Пожгай – един от най-добрите съвременни комедиографи. Тази невероятна комедия е своеобразно ръководство и наръчник за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният” тандем Мария Сапунджиева и Герасим Георгиев-Геро ще ви разкажат живота такъв, какъвто мислим, че не е.

Седем истории. Седем мъже. Седем първи срещи. Седем смъртни случая. Седем експлозии от смях и абсурд… И една отчаяна жена – Лизелота.

Театър: Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив
Повече информация: dtp.bg
Автор: Жолт Пожгай
Постановка: Богдан Петканин
Участват: Мария Сапунджиева и Герасим Георгиев – Геро

23.07. – „Любовна афера“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

Мъж и жена се запознават чрез обява, за да изпълнят обща сексуална фантазия, но негласното им споразумение да не си споделят нищо един за друг се пропуква с всяка следваща среща. Между двамата се пробуждат емоции, с които не знаят как да се справят – дали да ги отхвърлят, или да им се отдадат, дали да оставят аферата да се развие, или да я прекратят така внезапно, както са я започнали?

Театър: Драматичен театър „Антон Страшимиров“
Повече информация: theatrerz.com
Автор: Филип Блазбанд
Участват: Ернестина Шинова и Георги Баненкин
Режисьор: Елин Рахнев
Превод: Светлана Панчева
Художник: Стефан Божков
Музика: Георги Георгиев

24.07. – „Фенове“

Арт Поток Царево - Хасиенда Лозенец

„Фенове” е история за двама професионални музиканти, аутсайдери и футболни запалянковци. Те ни вкарват в своя свят, за да се насладим на много жив спектакъл, на една съвременна трагикомедия с „променливи обстоятелства”. Темата футбол се оказва достатъчно широка, за да вмести в себе си учудващо точна представителна извадка на българската народопсихология от позицията на модерното световъзприятие и вечните мечти. Едновременно тъжно, смешно и до болка познато.

Това, че блестящите актьори Валентин Танев и Христо Гърбов карат залата в театър „Сълза и смях” да се превива от смях, едва ли ще изненада някого. Персонажите са създадени специално за тях двамата, а постановката е на кинорежисьорката Иглика Трифонова, внесла свеж полъх и оригинални идеи отсам границите на сценичното пространство. Езикът е нахакано делничен, поведението е по съседски фамилиарно – само една крачка ни дели от вратата на кварталната кръчма, където сред цигарения дим и алкохолните изпарения българските мъже все така бистрят “световното положение”.

Театър: Независим театър
Автор: Елин Рахнев
Постановка: Иглика Трифонова
Сценография и костюми: Ванина Гелева
Хореография: Христо Андонов
Участват: Валентин Танев и Христо Гърбов

25.07. – „Какво става?“

В моноспектакъла „Какво става?“ Мамалев изпълнява едновременно 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил – смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.

В самото начало повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например „Ваше величество, търсят ви“. Ваше величество – добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата!

Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса „Какво става?“. Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент – точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на Ужас – Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си. Следва монологът на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява – известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Автор: Георги Мамалев
Режисьор: Владлен Александров
Сценарий: Весел Цанков
Участват: Георги Мамалев

Оставете коментар

avatar