Начало Събития в Царево и региона Постановка по Вацлав Хавел с представление в Царево
  • Това събитие е минало.

Постановка по Вацлав Хавел с представление в Царево

54
0
Постановка по Вацлав Хавел с представление в Царево

Детайли

Дата:
25 юли 2018
Час:
21:00 - 22:30
https://www.facebook.com/events/206510473338369/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

На 25 юли от 21:00ч. в читалище „Георги Кондолов – 1914” ще се проведе поредната постановка, част от фестивала „Арт поток”, организиран от община Царево и „Хасиенда Бийч” – Лозенец. Този път зрителите ще могат да се насладят на една знакова за чешката култура пиеса – „Аудиенция” от Вацлав Хавел.

Режисьор на постановката е Николай Гундеров, а идеята за нея е на Филип Трифонов, който е и действащо лице в импровизацията по текста. Двамата творци са съоснователи на „Естествен театър”, или театър за естети от 1997 г. Двамата вярват, че сериозните послания в театъра трябва да са поднесени чрез средствата на комедията, както се случва и в това представление.

„Аудиенция” е написана от Вацлав Хавел по мотиви от собствения му живот, а историята граничи с абсурдното. Драматургът е напуснал столицата и е принуден да работи в пивоварната на малко провинциално градче в Чехия. Един ден е привикан от шефа си за разговор на по чашка, от който разбира, че срещу него се пишат доноси. Поради примерното му държание обаче съчиняването на такива се превръща във все по-трудна задача, затова в крайна сметка бива помолен сам да измисля доноси за себе си – та нали е драматург все пак! Фокусът на постановката е някъде между абсурда и фарса от една страна и тъжния спомен за несправедливостите на обществения строй от друга.

Филип Трифонов е известен със запомнящите се изпълнения на главните роли в над 30 български игрални филма, сред които „Момчето си отива”, „Оркестър без име”, „Лавина” и др. Николай Гундеров е носител на наградата ”Аскеер” за съвременна българска драматургия, режисьор в Сатиричния театър, а авторските му спектакли се поставят в редица европейски театри. Не пропускайте тяхната сценична изява и в Царево, забавлението е гарантирано.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar