Начало Събития в Царево и региона Брудершафт на сцената на читалището в Царево
  • Това събитие е минало.

Брудершафт на сцената на читалището в Царево

10
0

Детайли

Дата:
17 декември 2014
Час:
18:00 - 20:00
Цена:
8 лв. – 10 лв.

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

НЧ Георги Кондолов – 1914
Телефон:
(0590) 52034
Email:
kondolov@abv.bg
Уебсайт:
http://goo.gl/A98XPw

НЧ „Г.Кондолов -1914″ и Община Царево представят Театрална постановка „Брудершафт“. След премиерата на софийска сцена (в Театър 199) на 30 септември 2014 г. жителите на гр.Царево ще се срещнат с тази съвременна комедия на украинеца Анатолий Крим. Цена на билетите: 8-10 лева. Билети на касата на читалището.

Авторът на Брудершафт – Анатолий Крим – е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време. В един и същи момент двадесет и седем театъра играят негови пиеси само в родната му Украйна. Постановките на текстовете на Крим по света са безчет. Дойде време Театър 199 да включи в своята репертоарна палитра една от ярките творби на Крим – БРУДЕРШАФТ. Насладете се на романтичната наздравица на фона на железопътния каданс.

Брудершафт – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол. Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал…

Така започва пиесата Брудершафт. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява?

Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Те ще ви запленят с убедителната си, задълбочена игра, с която пресъздават надиграването между своите герои.

А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета.

Режисура: Асен Шопов
Участват: Васил Михайлов и Стефка Янорова
Сценография: Владо Шишков

Оставете коментар

avatar