Начало Събития в Царево и региона Часът на земята 2014
  • Това събитие е минало.

Часът на земята 2014

6
0
Часът на Земята 2012

Детайли

Дата:
29 март 2014

Място

Всички населени места в общ. Царево
България

Организатор

WWF
Email:
office@wwfdcp.bg
Уебсайт:
http://www.wwf.bg/

Тогава хора и общини в България и по света ще загасят осветлението в знак на съпричастност към опазването на природата и в частност към промените в климата. По този начин символично се спестяват емисии на въглероден двуокис, насочвайки вниманието към участието на човечеството в глобалното затопляне.

Тази година посланик на „Часът на Земята“ ще е Спайдърмен.

Целият екип на филма „Невероятният Спайдърмен 2“ застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда, пишат по този повод от WWF.

На 29 март и киноверигата „Арена“, заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината „Арена“ да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.

Как можете да участвате?

Празнувайте Часа на Земята 2014 във вашия град, като участвате в публичните събития, организирани от вашата община, или у дома, като загасите осветлението за един час между 20.30 и 21.30 ч. на 29 март 2014 г. Присъединете се към милионите жители от целия свят, които отбелязват събитието.

Оставете коментар

avatar