Начало Събития в Царево и региона Часът на Земята 2016
  • Това събитие е минало.

Часът на Земята 2016

9
0
Часът на Земята 2016

Детайли

Дата:
19 март 2016
Час:
20:30 - 21:30

Място

Всички населени места в общ. Царево
България

Организатор

WWF
Email:
office@wwfdcp.bg
Уебсайт:
http://www.wwf.bg/

Часът на Земята е най-мащабната природозащитна акция в света, която започва да се провежда през 2007 г. Тя се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Инициативата дава възможност да се види какво влияние оказват постъпките на всеки един човек върху нашата планета. И как всеки може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. По време на Часът на Земята, милиони хора символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват.

Тазгодишното провеждане на Часът на Земята ще бъде на 19 март, с начален час от 20:30 часа. Призивът е всеки да използва влиянието си в социалните мрежи, за да насърчи приятелите и последователите си да се включат в усилията за намаляване на човешкото въздействие върху климата.

Редица български институции, сред които Народното събрание и Президентството, също ще участват в световната инициатива. Община Царево отново ще се включи в Часът на Земята, като изключи осветлението на сградата на Общинска администрация, сградата на НЧ „Георги Кондолов-1914“, сградата на кметство Ахтопол и кметство Лозенец.

Оставете коментар

avatar