Начало Събития в Царево и региона Часът на Земята 2017
  • Това събитие е минало.

Часът на Земята 2017

26
0

Детайли

Дата:
25 март 2017
Час:
20:30 - 21:30
http://bit.ly/2nZKHYA

Място

Всички населени места в общ. Царево
България

Организатор

WWF
Email:
office@wwfdcp.bg
Уебсайт:
http://www.wwf.bg/

„Загаси светлините, отвори очи за планетата!“ е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята.

Часът на Земята е най-мащабната природозащитна акция в света, която започва да се провежда през 2007 г. Тя се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Инициативата дава възможност да се види какво влияние оказват постъпките на всеки един човек върху нашата планета. И как всеки може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. По време на Часът на Земята, милиони хора символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват.

Тазгодишното провеждане на Часът на Земята ще бъде на 25 март, с начален час от 20:30 часа. Най-голямата световна инициатива на WWF се провежда за десета поредна година, а в България съвпада с деня за размисъл преди парламентарните избори.

Редица български институции, сред които Народното събрание и Президентството, също ще участват в световната инициатива. Община Царево отново ще се включи в Часът на Земята, като изключи осветлението на сградата на Общинска администрация, сградата на НЧ „Георги Кондолов-1914“, сградата на кметство Ахтопол и кметство Лозенец.

Оставете коментар

avatar