Начало Събития в Царево и региона Честване на 3 март в Царево
  • Това събитие е минало.

Честване на 3 март в Царево

177
0
Читалище

Детайли

Дата:
3 март 2017

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

На 3-ти март от 10:15 часа на площада в Царево ще започне тържественото честване на Националния празник на Република България. Празничната програма пред НЧ „ Георги Кондолов – 1914“ ще започне с изпълнение на духовия оркестър, заупокойна молитва в памет на загиналите войни за Освобождението на България, поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов и церемония по издигане на националния флаг. След тържествения ритуал децата от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ ще рецитират стихове, а самодейните състави при местното читалище ще изнесат празничен концерт, посветен на 139-годишнината от Освобождението на България.

В 12:00 часа на Градския площад ще стартира инициативата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“. „Българи за България“ призовават всички сънародници в страната и по света да покажат, че българщината и традициите са живи! За да може българинът да се прояви красиво, нужна му е форма на изразяване с музика и танц! А кръгът, който създава хорото, е символ на вечността. Община Царево и местните клубове по народни танци канят всички жители и гости, любители на българския фолклор да се включат в каузата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“.

Програма за 3 март в Царево

10:15 часа – Духов оркестър
10:30 часа – Заупокойна молитва в памет на загиналите воини за Освобождението на България
10:40 часа – Поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов;
– Слово г- жа Чернева;
– Химна на Република България – издигане на националния флаг на РБ;
– Поздравление от кмета на Община Царево- инж. Георги Лапчев;
– Рецитал на ученици;
– Тържествен концерт на НЧ „Георги Кондолов – 1914“, посветен на националния празник;
12:00 часа – „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ – Нека направим гражданска вълна на единението. Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце на мегдана в големите и малките градове, в селата и в държавите, където има българи.

Оставете коментар

avatar