Начало Събития в Царево и региона Дарителска кампания „Сподели, за да помогнеш”
  • Това събитие е минало.

Дарителска кампания „Сподели, за да помогнеш”

32
0
Дарителска кампания „Сподели, за да помогнеш”

Детайли

Начало:
1 септември 2015
Край:
11 септември 2015

Място

Учебните заведения в Царево и Ахтопол
Уебсайт:
http://bit.ly/1JvQuex

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Община Царево, съвместно с детските градини и училищата в общината организират дарителска кампания за предстоящата учебна година. Целта е да се подпомогнат деца в неравностойно положение от общината с материали, учебни помагала като тетрадки, несесери, принадлежности за рисуване и др. консумативи, с дрехи и други артикули. Често пъти липсата на подходящо облекло и обувки лишава много деца от възможността да посещават училище и детска градина. Те остават извън системата на образованието, а то е основополагащ фактор за просперитета и развитието на всяко общество.

В инициативата се включват СОУ „Н.Й. Вапцаров” гр. Царево, ОДЗ „Ален мак” гр. Царево, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол, ОДЗ „Делфинче” гр. Ахтопол.

Дарителите могат да занесат в съответните учебни заведения събраните от тях материали от 1-ви до 11 септември включително, във времето от 9:00 до 12:00ч.

От общината отправят молба материалите да бъдат запазени в добро състояние. След края на кампанията, комисии, излъчени от детските градини и училищата ще разпределят събраните средства и предадат на нуждаещите се деца и ученици.

Оставете коментар

avatar