Начало Събития в Царево и региона Трети Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево
  • Това събитие е минало.

Трети Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево

175
0
Трети фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево

Детайли

Начало:
26 юли 2018
Край:
30 юли 2018
https://www.facebook.com/events/1857680640949030/

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

За трета поредна година в Царево ще се проведе Фестивал на творческите занаяти и изкуства в дните от 26 до 30 юли. Централната улица на града отново ще бъде изпъстрена с колоритни личности и артистичните им изпълнения, както и изработваните от тях занаятчийски изделия, изложени по щандовете.

Във фестивала ще участват творци от цяла България. Поривът си за създаване на изкуство ще демонстрират художници, занаятчии, професионалисти в сферата на приложните изкуства, майстори на ръчно изработени изделия. Ще присъстват също така и фирми, специализирали се в изработката на нестандартни подаръци, декорации, играчки, сувенири и др.

Освен да закупят предлаганите стоки, гостите на „Фестивал на творческите занаяти и изкуства“ ще могат да станат и част от процеса на създаването им в рамките на предлаганите работилници или кръжоци. По този начин посетителите ще могат сами да изработят някои от артикулите, които са харесали. Ще могат да се докоснат и до магията на художествените занаяти чрез практикуването на даден вид изкуство като моделиране на глина, рисуване върху стъкло, хартиено изкуство, изработване на платнени играчки, плъстене на вълна и др.

За настроението и творческата муза ще допринесат артисти, надарени с таланта на първото изкуство – музиката. А заедно с нея ще се предлага разбира се и здравословна храна.

Всички заинтересовани от участието във „Фестивал на творческите занаяти и изкуства“ могат да се запознаят с условията и да получат допълнителна информация на e-mail: festivaltzarevo@gmail.com или lachezarEd@gmail.com, както и на телефон 0878 42 03 15 и 0878 55 84 35.

Оставете коментар

avatar