Начало Събития в Царево и региона Фестивал Огън и Море - Ден Първи
  • Това събитие е минало.

Фестивал Огън и Море – Ден Първи

17
0
Как премина първият ден от фестивала
Фестивалът Огън и Море е нестандартен и цветен начин да се даде старт на новия сезон на Южното Черноморие, превръщайки региона в място за среща на артисти.

Детайли

Дата:
1 юни 2013

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Повече за фестивала

На 31 май Община Царево ще посрещне гостите за второто издание на фестивала “Огън и море”. Вдъхновители и инициатори на събитието са кметът на Царево Георги Лапчев и едни от най-добрите приятели на Южното Черноморие – артистичното семейство на скулптора Евгени Йонов и Белослава.

Тази година фестивал Огън и Море ще подари на жителите на Община Царево скулптурна композиция, дело на Павел Койчев. В първия ден от програмата на фестивала, 1 юни, в музея в Царево ще бъде открита и уникална изложба с най-голямата колекция от пафти и накити в България, която ще гостува на града цяло лято.

Празникът на 1 юни няма как да бъде същият без специалното участие на всички деца от района, които ще имат възможността да се включат в конкурса за детска рисунка, организиран от “Огън и море”. Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от художниците-гости на фестивала.

Вечерта на първи юни на площада в гр. Царево ще има концерт с артистите на Монте Мюзик – Михаела Филева, Били Хлапето, Майкъл Флеминг-Lexus и VenZy.

Изцяло в духа на фестивала, първият ден от него ще завърши с огнено шоу, което ще срещне гостите на площада с красотата на една от най-въздействащите стихии, символ на цялото събитие – огъня.

Сред гостите на фестивала ще бъдат скулпторът Павел Койчев, художниците Божидар Йонов, Иван Мудов и Ясен Згуровски, музикантите Любо Киров и Живко Петров, създателят на проекта Like.Bulgaria – Николай Тонков-Бен и много други приятели на морето и огъня.

Програма за 1 Юни

09.00 – Откриване на инсталация на Павел Койчев на скалите до църквата Св. Успение Богородично.

11.00 – Награждаване на децата от конкурса за детска рисунка, Централен площад на гр. Царево.

12.00 – Награждаване на децата от конкурса за детска рисунка на асфалт, Ценрален площад на гр. Ахтопол.

18.00 – Откриване на експозиция с уникални пафти и накити в музея на гр. Царево.

19.00 – Концерт с участието на артистите на Монте мюзик – Михаела Филева, VENZY, Lexus и BILLY HLAPETO, Централен площад на гр. Царево.

21.00 – Огнено шоу, Централен площад на гр. Царево.

Във втория ден от фестивала гостите ще рисуват и ще подарят своите творби на музея в гр. Царево, където от миналото първо издание са изложени картините на Белослава и Орлин Павлов.

Оставете коментар

avatar