Начало Събития в Царево и региона Фолклорен фестивал Хоро край морето - Царево 2014
  • Това събитие е минало.

Фолклорен фестивал Хоро край морето – Царево 2014

32
0
I-ви Национален фолклорен фестивал
Снимка от фестивала "Хоро край морето" от миналата година. Още снимки от първото издание можете да разгледате в нашата галерия.

Детайли

Дата:
7 юни 2014
Час:
17:30 - 22:00

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Пъстри фолклорни носии, талантливи танцьори, много радост, енергия и заразяваща жизненост – така може да се опише вторият Национален фолклорен фестивал „Хоро край морето“, който ще се проведе на 7 юни в Царево. Целта на проявата е творческа изява на любителските фолклорни клубове от страната и популяризиране на народното фолклорно наследство.

Фестивалът ще бъде открит официално в 17:30 часа на 7 юни от кмета на общината – инж. Георги Лапчев, на площада в гр.Царево. Участие са заявили 16 любителски танцови фолклорни групи и клубове, изучаващи български народни хора. Общо над 400 участници от всички клубове по народни танци от страната ще представят своята цветна програма.

По време на фестивала „Хоро край морето“ групите ще се представят с две хора по свой избор, като едното от хората може да бъде от региона на групата.

Организатори на надиграването са Община Царево, НЧ „Г.Кондолов – 1914” – гр.Царево и Фолклорен танцов клуб “Иглика” Царево. Фестивала се провежда под патронажа на Кмета на Община Царево инж. Г.Лапчев.

Оставете коментар

avatar