Начало Събития в Царево и региона Христо Гърбов отбелязва юбилей с театрална постановка в Царево
  • Това събитие е минало.

Христо Гърбов отбелязва юбилей с театрална постановка в Царево

165
0
Христо Гърбов отбелязва юбилей с театрална постановка в Царево

Детайли

Дата:
21 май 2018
Час:
18:30 - 20:00
Цена:
12 лв.
https://www.facebook.com/events/776386785884491/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

НЧ Георги Кондолов – 1914
Телефон:
(0590) 52034
Email:
kondolov@abv.bg
Уебсайт:
http://goo.gl/A98XPw

Известният български актьор Христо Гърбов ще отбележи 60-годишния си юбилей с театрална постановка в град Царево. Съвместно с културна организация „Арт Мелпомена“ – гр. Бургас, той ще постави представлението „Министър Женкар“.

То е адаптация по пиесата „Новото пристанище“ от Ст. Л. Костов. Постановката е дело на Пламен Панев, а сценографията – на Цанко Цанев. Освен Христо Гърбов, който ще е гост-актьор, на сцената ще се появят също Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Юсеин Нуриев, Любомир Кънев, Виктор Иванов, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Виттория Николова и Дайана Михайлова от Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе.

„Новото пристанище“ на Ст. Л. Костов е комедия. Написана е през 30-те години на XX век, а темата ѝ е свързана с осмиването на властта и високото обществено положение, които са толкова ценени от българския народ. Те са противопоставени на общочовешките ценности, духовния уют, обичта и любовта, които водят човека до постигането на вътрешно удовлетворение, за разлика от силата на министерските правомощия. Ст. Л. Костов осмива шуробаджанащината, типична за народа ни – в пиесата присъстват множество сцени, в които роднини, близки и далечни познати се навъртат около министър Кочев с цел да се „облажат“ от неговия пост. Интригата в сюжета започва с появата на прелестната Малинка, която донася след себе си любовната авантюра, но и стремежа към повече власт, кариеризма и жаждата за пари.

Какъв е краят на пиесата и дали тези въпроси са все още актуални и днес ще можете да разберете от представлението, което ще се състои на 21 май от 18:30 ч. на сцената на читалище „Георги Кондолов – 1914“. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 8 май на касата на читалището, а цената им е 12 лв.

Оставете коментар

avatar