Начало Събития в Царево и региона Група „Хоризонт” с концерт от кампанията "Изпей 'Обичам те' на български" в...
  • Това събитие е минало.

Група „Хоризонт” с концерт от кампанията „Изпей ‘Обичам те’ на български“ в Царево днес

43
0
Група „Хоризонт” с концерт от кампанията

Детайли

Дата:
10 август 2018
Час:
20:30 - 22:30
https://www.facebook.com/events/211204389575978/

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Рок група „Хоризонт” ще изнесе днес концерт на Централния площад в Царево от 20:30 ч. Той е част от тяхната мащабна кампания „Изпей ‘Обичам те’ на български“, която цели връщането на българския език в текстовете на песни на български изпълнители.

Групата започва инициативата си още през 2016 с 9 концерта в големите градове и тя е вече популярна в страната – през 2017 са проведени още 11. Тазгодишното турне също набра скорост, а Царево може да се похвали, че ще бъде част от градовете, които ще бъдат посетени.

Концепцията на музикантите е да има повече записвани и излъчвани в българския ефир парчета на родния ни език. Според тях колегите им, които целят чрез пеенето на чужд език да достигнат по-лесно до международна популярност, пренебрегват незаслужено нашата красива реч. Инициативата „Изпей ‘Обичам те’ на български“ среща подкрепата на редица популярни на родна сцена музиканти, сред които Жоро Янакиев („Сигнал”), групите „Фанданго”, „Атлас”, „Спринт”,” Ренегат”, „Иво Русев Бенд 69” и много други.

Концертите, провеждани в рамките на кампанията, са напълно безплатни, а ветераните от „Хоризонт” се стремят да откриват и млади таланти в посещаваните градове, които също да се качат на сцената в подкрепа на българския език. Начинаещите групи могат да изпълняват музика във всички жанрове, освен поп фолк.

„Хоризонт” изпълняват както своите авторски песни, така и някои от най-големите хитове на българската музика – на групите „Сигнал”, „Щурците”, „Тангра”, „ФСБ” и др. Групата очаква всички жители и гости на града довечера на градския площад да пеят от сърце любимите си български евъргрийни. При лошо време концертът ще се премести в залата на Народно читалище „Георги Кондолов 1914”.

Бъдете с „Хоризонт” и подкрепете истинската българска музика!

Оставете коментар

avatar