Начало Събития в Царево и региона Запалване на светлините на коледната елха в Царево
  • Това събитие е минало.

Запалване на светлините на коледната елха в Царево

За 10 декември е насрочена церемонията по запалване на светлините на Градската коледна елха в Царево. Община Царево е подготвила интересна програма за тържеството посветено на запалването на светлините на елхата.

77
0
Запалване на светлините на коледната елха в Царево

Детайли

Дата:
10 декември 2014
Час:
16:00 - 20:00

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Коледната елха на Царево ще грейне на площада пред читалището. Тя ще светне в празнични цветове утре вечер, а 14-метровото коледно дърво е украсено с лампички, гирлянди, топки и играчки. На площада вече е монтирана и светеща инсталация с коледни лампички и украса, които създават типичната атмосфера на зимните празници. Там ще има и коледен базар с къщички, които са поставени на площада и където жителите и гостите на града ще могат да опитата вкусно приготвени мезета, пелин и вино.

Тържеството ще започне с коледен базар на децата от ОДЗ „Ален мак” и учениците от СОУ ”Н.Й.Вапцаров” в сградата на НЧ „Г.Кондолов – 1914”. На пазара ще се предлагат собственоръчно изработени коледни картички, сувенири, коледни играчки, сурвачки и др. За всички деца община Царево е предвидила подарък – магическа шоу програма на „Дуо Мандрак” в читалището. Традиционно децата от ОДЗ „Ален мак” ще се погрижат за коледното настроение с песнички и стихчета. През тази година най-голямата изненада, осигурена от кмета на общината, ще бъде новата 14 метрова елха, чиито коледни светлини ще бъдат запалени след обратно броене от децата на гр. Царево и кмета на града в 17:45 часа. За този тържествен момент в града ще пристигне и Дядо Коледа с очаквания чувал с подаръци, а за запалването на светлините е предвидена и красива заря, след което ще бъде запалена цялата празнична украса в града.

Програма за тържествено палене на коледни светлини и елха в Царево

16.00 ч. – 18.00 ч. – Коледен базар – НЧ „Г.Кондолов – 1914”
17.00 ч. – Магическо шоу за деца „Дуо Мандрак” – НЧ „Г.Кондолов – 1914”
17.30 ч. – Изпълнения на деца от ОДЗ „Ален мак” Царево – Площад гр.Царево
17.40 ч. – Слово на Кмета на община Царево – Площад гр.Царево
17.45 ч. – Обратно броене. Тържествено палене на светлини. Заря – Площад гр.Царево
17.50 ч. – Дядо Коледа пристига – Площад гр.Царево
17.50 ч. – 18.30 ч. – Хоро и класическа коледна музика – Площад гр.Царево

Оставете коментар

avatar