Начало Събития в Царево и региона Комедията "Маршрутка" ще е част от представленията на „Арт Поток”
  • Това събитие е минало.

Комедията „Маршрутка“ ще е част от представленията на „Арт Поток”

162
0
Комедията

Детайли

Дата:
21 юли 2018
Час:
21:00 - 22:30
https://www.facebook.com/events/1318342451634572/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Ден след старта на фестивала „Арт Поток” ще можем да се насладим на още едно от театралните представления от програмата му – комедията „Маршрутка“ от Елин Рахнев в постановка на хасковски театър „Иван Димов”. Тя ще може да бъде гледана на сцената на Народно читалище „Георги Кондолов 1914” от 21:00ч. на 21 юли.

В главните роли са Мария Статулова, Тончо Токмакчиев, Катерина Евро, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов, Дидо Мачев и Богдан Казанджиев. В оригиналния си вариант постановката е режисирана от Пламен Масларов, който обаче вече не е между живите. Последните си дни той прекарва именно в региона на Царево, заснемайки игралния филм „Корави старчета”.

Тематиката на пиесата „Маршрутка“ е особено актуална с оглед летния сезон в нашата община, а зрителите, качвали се дори веднъж в пословичния маршрутен транспорт, със сигурност ще се посмеят от сърце. Елин Рахнев акцентира върху пъстрите образи, които неизменно се събират в тясното пространство на малкото автобусче, водени от желанието да стигнат крайната точка на своето пътуване. Те са на различни възрасти, от различен пол и различни социални прослойки. Преди това обаче всеки от тях трябва да премине през задръстванията, градската лудница и тоталния абсурд. Самото пътуване в маршрутка е представено като култово само по себе си преживяване и огледало на съвременното общество – такова, каквото едва ли съществува някъде другаде по света.

Всички почитатели на съвременната българска драматургия и на комедийните постановки не бива да пропускат това разведряващо представление в съботната вечер – особено ако са се възползвали от услугите на маршрутния транспорт, за да посетят Царево.

Билети за тази и всички постановки до края на фестивала „Арт Поток” могат да се закупят два часа преди представлението от касата пред читалището.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar