Начало Акценти Отворена среща с представител на Комисията за защита от дискриминацията в Царево
  • Това събитие е минало.

Отворена среща с представител на Комисията за защита от дискриминацията в Царево

32
0
Отворена среща с представител на Комисията за защита от дискриминацията в Царево

Детайли

Дата:
15 март 2018
Час:
10:30 - 12:30

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Открита приемна на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията ще бъде отворена за граждани в четвъртък, 15 март, от 10.30 до 12.30ч. в лекционната зала на читалище „Георги Кондолов 1917”.

Ирина Иванова, която е регионален представител за Бургаска област на Комисията за защита от дискриминацията, ще даде съвети и консултации на гражданите, които са станали жертви на дискриминация по някакъв признак или са нарушени човешките им права. Ще им бъде оказана помощ и относно реда и начина за подаване на жалби при такава необходимост.
Комисията за защита от дискриминация е отговорният орган по държавната политика, насочена към преборване на неравенствата в обществото. Това означава, че ако чувствате, че достойнството Ви е накърнено по някакъв признак, било то пол, религия, раса, етнос, здравословно състояние или обществено положение, можете да сезирате Комисията чрез жалба и тя ще даде своето становище по случая. Недоволството си можете да изразите при всякаква неравнопоставеност, на която сте свидетели – не само при дискриминация, но и при привилегии, получени въз основа на някой от гореспоменатите признаци.

Откритите приемни са важна част от дейността на Комисията, тъй като в малките населени места често има доста жители, спадащи към уязвимите групи, които живеят в отдалечени райони и нямат възможност да пътуват до близките големи градове. Статистиката показва, че в офиса на регионалния представител са консултирани 139 души, а в откритите приемни – 106. Те могат да получат помощ при неравно третиране на пазара на труда, на работното място, в сферата на здравеопазването, в сферата на образованието, при предоставяне на социални услуги или при какъвто и да е ограничен достъп до стоки или услуги.

В края на миналата година Комисията за защита от дискриминация постави началото на кампанията „Достъпна България”, която цели проверка и промяна в масовата среда – градските условия и обществените институции, така че да бъде достъпна за хората в неравностойно положение.

С Ирина Иванова можете да се свържете на телефон 056/826082 или GSM: 0895507339. Не позволявайте човешките ви права да бъдат потъпкани!

Оставете коментар

avatar