Начало Събития в Царево и региона Литературно четене на Елин Рахнев на фестивала „Арт Поток” в Лозенец
  • Това събитие е минало.

Литературно четене на Елин Рахнев на фестивала „Арт Поток” в Лозенец

26
0
Литературно четене на Елин Рахнев на фестивала „Арт Поток” в Лозенец

Детайли

Дата:
24 юли 2018
Час:
22:00 - 23:00
https://www.facebook.com/events/419653168537988/

Място

Hacienda Beach
Рибарска №45
с. Лозенец,
Телефон:
088 982 2888
Уебсайт:
https://haciendabeachbg.com/

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Гостите на Царево и Лозенец ще имат възможност да се запознаят както с драматургичния, така и с поетичния талант на Елин Рахнев. Второто ще могат да сторят на 24 юли от 22:00ч. по време на литературно четене с участието на пловдивската актриса Иванка Шекерова. Мястото е плаж Тарфа – малкият плаж в Лозенец, а събитието се състои в рамките на фестивала „Арт Поток”.

Елин Рахнев не се нуждае от представяне, тъй като е култова фигура в българското културно пространство, но нека все пак отбележим, че е драматург, поет, сценарист, журналист, превеждан и публикуван в много държави. Завършил е Специална педагогика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, а по-късно и режисура в класа на проф. Крикор Азарян.

Драматургичното му творчество засега включва девет пиеси, играни по сцените в страната, част от които вече са представяни и в Царево в предходните издания на фестивала „Арт поток”, а тази година ще се насладим и на представлението „Маршрутка”. Носител е на награди за поетичното си творчество, както и на две награди „Икар” и една „Аскеер” за пиесите си. Автор е и на стихосбирките „Съществувам“, „Развяване на минзухара“, „Октомври“, „Канела“.

Последната му стихосбирка на Елин Рахнев „Зелда”, която ще бъде представена на литературното четене в Лозенец, е за мълчанието, тъгата по отминалото и „вечната тъга по скоти фицджералд“. Тя носи в себе си меланхолията и по-дълбоките нюанси на гореста. Защо е избрал за книгата си името на съпругата на Франсис Скот Фицджералд и какво послание поднасят стиховете му след почти 10-годишно мълчание ще можете да разберете в една романтична поетична вечер край морето в Лозенец.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar