Начало Събития в Царево и региона Маратон Каланджа 2016
 • Това събитие е минало.

Маратон Каланджа 2016

187
0
Маратон Каланджа 2016

Детайли

Дата:
28 май 2016
Цена:
10 лв.

Място

с. Синеморец
общ. Царево8279България
Уебсайт:
http://bit.ly/1L6Ji6p

Организатор

Маратон Каланджа
Телефон:
+359 89 668 6242
Email:
mail@kalandzharun.com
Уебсайт:
www.kalandzharun.com

Маратон Каланджа е състезание от типа планински маратон. Организира се за първи път в района на село Синеморец (старо Каланджа) и в околностите на красивата Странджа планина.

Състезанието ще има три трасета с приблизителни дистанции около 10, 20 и 40 км. Трасето ще е подсигурено с подкрепителни пунктове и специализиран медицински екип, който ще следи за безпроблемното преминаване на състезателите по маршрута. Дългият маршрут ще мине под първенеца на Българското Черноморие – връх Папия (501,4 м.). Маршрутът няма да се качи до самия връх, понеже достъпът е ограничен и има гъста растителност, която затруднява свободното преминаване.

Организация и настаняване

Състезанието се организира от ентусиасти и любители на спорта, с подкрепата на представители на туристическия бизнес и Община Царево. За участниците е подсигурена леглова база на преференциални цени, благодарение на генералния спонсор – хотел „Белла Виста” и на съдействието на хотел „Афродита” и хотел „Гогов”. Хотелите се намират в село Синеморец. Осигурен е награден фонд за призовите места при мъжете и жените, под формата на парични награди. Всеки участник ще получи тениска с логото на състезанието и спонсорите. След награждаването на победителите ще има парти по случай завършването на първия маратон Каланджа.

Цели на маратон Каланджа

Целта на маратона е повече активни хора да бъдат привлечени в района на Природен Парк „Странджа“. Организаторите имат намерение да превърнат събитието в ежегодно. Инициаторите на маратона искат да запознаят повече любители на природата с местните богатства. В този смисъл, Странджа е един от малкото останали природни паркове в страната в близост до морето, където прогресът и масовият туризъм все още не са успели напълно да засенчат красотата на един по-скоро селски район.

Правила

 • Забранена е употребата на стимуланти, алкохол и други забранени и/ или опасни средства.
 • Спазвайте маркировката. При отклоняване или загубване позвънете на организаторите.
 • Не напускайте състезанието, без да уведомите организаторите.
 • Задължително носете съдове за вода. По трасето ще има вода за доливане. От екологична гледна точка няма да се раздават пластмасови бутилки.
 • При нужда помогнете на състезател в нужда или се свържете с организаторите.

Преди започване на състезанието всеки участник трябва да попълни и подпише декларация. За участници под 18 г. декларацията за участие трябва да бъде подписана и от родител. Маратонът ще бъде подсигурен със специализиран медицински екип от Българската Планинска Спасителна Служба.

Декларация

За да участвате в маратона, първо трябва да се регистрирате. Таксата за участие е 10 лв.

Маршрути и награди

Благодарение на спонсори е осигурен награден фонд във всяка дисциплина на състезанието. Освен наградите за първите финиширали ще има още много подаръци и изненади от организаторите на състезанието.

Дисциплина – 40км. мъже/жени

 • Първо място – 500 лв.
 • Второ място – 300 лв.
 • Трето място – 150 лв.
Дисциплина – 20км. мъже/жени

 • Първо място – 300 лв.
 • Второ място – 200 лв.
 • Трето място – 100 лв.
Дисциплина – 10км. мъже/жени

Материални награди от приятели и спонсори.

Контакт с организаторите

Мобилен: +359 89 668 6242
E-mail: mail@kalandzharun.com
Website: www.kalandzharun.com
Facebook страница: Маратон Каланджа/Kalandzha Run

Оставете коментар

avatar