Начало Събития в Царево и региона "Мъже под чехъл" ще напълнят читалището в Царево в петък
  • Това събитие е минало.

„Мъже под чехъл“ ще напълнят читалището в Царево в петък

101
0

Детайли

Дата:
27 юли 2018
Час:
21:00 - 22:30
https://www.facebook.com/events/234151160746588/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Не сте разбрали заглавието погрешно – в нашата иначе мачовска страна ще можете да видите едни истински „Мъже под чехъл“ в Народно читалище „Георги Кондолов 1914” в Царево в петък, 27 юли, от 21:00 ч. Те обаче ще ви забавляват от сцената в представление на театрална формация „Мелпомена”, съвместно с Драматично-куклен театър „Константин Величков” – Пазарджик като част от програмата на фестивала „Арт поток”.

В главните роли ще се превъплътят дъщерята на Тодор Колев – Албена Колева и също толкова известните ѝ и талантливи колеги Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов. Постановката е на Владлен Александров, сценографията на Иван Карев, а пиесата е дело на придобилия световна слава драматург от Хърватска Миро Гавран.

Сюжетът на пиесата „Мъже под чехъл“ разглежда един абсурден сценарий, в който героят на Кирил Ефремов излиза предсрочно от затвора, където е прекарал три години заради несправедливо обвинение за финансови измами. Намерил се на свобода, той търси подслон в общия семеен апартамент, където обаче открива бившата си съпруга, задомила се с нов мъж (Токмакчиев). Двамата обаче проявяват разбиране към освободения затворник и нямат против да живее с тях. Настъпва пълен фарс, когато двамата мъже се сприятеляват, вбесявайки общата си съпруга – тя пък от своя страна изритва и двамата на дивана, раздразнена от подигравките на своите ученици и от нелепостта на ситуацията. Разковничето идва с появата на още една жена, която тотално обърква чувствата на всичките до такава степен, че накрая всичко се изяснява.

Що е то „мъж под чехъл” и има ли то почва у нас и дали правилото да не бъдеш мъж под чехъл важи само за хлебарките, както се казваше в един стар виц, ще можете да разберете в една забавна вечер на сцената в Царево – тримата комедианти ще се постараят да ви разсмеят, но и да ви накарат да се замислите относно семейния живот.

Билети за тази и всички постановки до края на фестивала „Арт Поток” могат да се закупят два часа преди представлението от касата пред читалището.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar