Начало Събития в Царево и региона Международен Фолклорен Фестивал "Странджа моя, люлчина" 2014
  • Това събитие е минало.

Международен Фолклорен Фестивал „Странджа моя, люлчина“ 2014

12
0
Международен Фолклорен Фестивал
МФФ "Странджа моя, люлчина" има за цел да представи фолклорната музика и танц на България и други страни по света в цялото си видово, жанрово и етно-културно многообразие.

Детайли

Начало:
20 юни 2014
Край:
22 юни 2014

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

НЧ Георги Кондолов – 1914
Телефон:
(0590) 52034
Email:
kondolov@abv.bg
Уебсайт:
http://goo.gl/A98XPw

От 20 до 22 юни 2014 в град Царево стартира Петото издание на МФФ „Странджа моя, люлчина“, който се провежда под патронажа на кмета на Община Царево. Организатор е НЧ „Георги Кондолов 1914“, с подкрепа на общината. Официалното откриване ще бъде от 18:30 часа на 20 юни на лятната централна сцена.

Фестивала се провежда ежегодно в края на юни в гр. Царево. Има за цел да представи фолклорната музика и танц на България и други страни по света в цялото си видово, жанрово и етно-културно многообразие.

Три дни на летните сцени в града ще се изявят над 35 фолклорни певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители и международни ансамбли от Сърбия, Полша, Украйна, Беларус, Латвия и България.
Журито тази година е с Председател маестро Димитър Колев – композитор и диригент и членове Дамян Дамянов – хореограф, Марин Маринов – Музикална компания Сънрайз Маринов и ТВ Сънрайз мюзик и Златка Ставрева – странджанска народна певица, които ще оценяват качествата на изпълнителите.

Всеки състав ще получи диплом и специална статуетка, а индивидуалните изпълнители ще получат медали. Най-добрите ще получат наградата на кмета на Община Царево, наградата на НЧ „Георги Кондолов 1914“, наградата на ТВ“Сънрайз мюзик“, наградата на Природен парк „Странджа”, наградата на рекламно студио „Контраст” и наградата на Организационния комитет на фестивала. Вторият ден на фестивала ще започне в 18:00 часа, а третият и последен в 10:00 часа, след което ще бъде награждаването на участниците.

Оставете коментар

avatar