Начало Събития в Царево и региона Международна лятна академия Ахтопол 2014
  • Това събитие е минало.

Международна лятна академия Ахтопол 2014

5
0
Международна лятна академия Ахтопол 2014

Детайли

Начало:
1 септември 2014
Край:
10 септември 2014

Място

Гръцкото училище
Ахтопол,България

Организатор

Кметство гр. Ахтопол
Email:
kmetstvo_ahtopol@abv.bg

От 1 до 10 септември 2014 в творческата база на НХА в гр. Ахтопол ще се проведе шестото издание на международна лятна академия и симпозиум, Ахтопол – общоакадемичен проект на Националната художествена академия. Тазгодишното издание ще е в рамките на десет дни, с участието на преподаватели и студенти от НХА. Гост преподаватели са Бернхард Гвигнер от Университета Моцартеум, Австрия и доц. Еркан Илмаз от Факултета за изящни изкуства към Тракийския университет, гр. Одрин, Турция.

Целта на академичния проект е да бъдат създадени произведения в областта на скулптура от дърво, камък и метал. Скулптурните пластики ще бъдат изпълнени в рамките на симпозиума и експонирани в Творческата база на НХА и екстериорните пространства на град Ахтопол. Това ще допринесе за естетизирането на града и ще спомогне за развитието на културния туризъм.

Участници в Международна лятна академия Ахтопол 2014

Преподаватели от НХА: проф. Иван Славов – катедра Метал, проф. Ангел Станев – катедра Скулптура, гл. ас. д-р Момчил Мирчев – катедра Керамика, ас. Пламен Атанасов – катедра „Резба“, доц. Пенчо Добрев – катедра „Стенопис“, студенти от специалност „Резба“ и студенти от специалност „Живопис“, под ръководството на докторант Сандра Блажева.

Гост преподаватели от чужбина са доц. Еркан Илмаз от Тракийския университет, гр. Одрин, Турция и Бернхард Гвигнер от Университет Моцартеум, Австрия.

Откриване на експозицията

На 10 септември (сряда) от 11:00 часа в Творческа база на НХА, Гръцко училище, гр. Ахтопол, община Царево.

Оставете коментар

avatar