Начало Събития в Царево и региона Постановка по класически роман на Димитър Димов този петък в Царево
  • Това събитие е минало.

Постановка по класически роман на Димитър Димов този петък в Царево

113
0
Постановка по класически роман на Димитър Димов този петък в Царево

Детайли

Дата:
7 септември 2018
Час:
19:30 - 21:00
https://www.facebook.com/events/697619977271887/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Този петък от 19:30 ч. жителите и гостите на град Царево ще имат удоволствието да се потопят в една драматична любовна история на фона на Първата световна война. В залата на Народно читалище „Георги Кондолов – 1914” три звездни имена на българския театър ще представят едноименната постановка по класическия роман на Димитър Димов „Поручик Бенц”.

Режисорът Бойко Илиев е избрал да претвори първия роман на българския белетрист с участието на Йоана Буковска – Давидова, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев. Сценографията и костюмите са дело на Ренета Стаменова, а музикалното оформление – на Ники Илиев.

Пиесата разглежда българската действителност по времето на Първата световна война през призмата на една драматична любов. Немският военен лекар поручик Бенц се влюбва в девойка от българското висше общество. Елена Петрашева е със смесен произход – български и френски, красива е, интелигентна и богата. Тяхната любов поставя човека във всички възможни душевни състояния – от възвисяването и чистотата до абсолютната разруха и самоунищожение.

Всеки, който се е докосвал до творчеството на Димитър Димов, несъмнено е усетил универсалността на посланията в него – те са валидни за тогава и за днес, за у нас и за целия свят. Писателят е майстор на съвършените психологически портрети на своите герои, а Буковска, Захариев и Ковачев със сигурност могат умело да пресъздадат и най-фините емоции на своите образи.

След множеството комедии по време на летния театрален сезон в Царево ,не пропускайте да бъдете сред публиката на тази драма, за да видите колко „сладък и опияняващ” може да бъде „любовният ужас”.

За допълнителна информация и резервиране на билети – телефон +359 877 477 113.

Оставете коментар

avatar