Начало Събития в Царево и региона Постановката "Чешити" по Чудомир в Царево
  • Това събитие е минало.

Постановката „Чешити“ по Чудомир в Царево

146
0
Постановката

Детайли

Начало:
20 февруари 2017
Край:
21 февруари 2017
Цена:
8 лв. – 10 лв.

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Неповторимите образи на Чудомир, ще Ви залеят със своя колорит и пъстрота на 20 и 21 февруари (понеделник и вторник) в Царево от 18:30 часа. Актьорите от Драматичен Театър „Рачо Стоянов“ – Габрово ще пресъздадат за Вас част Чудомировите „Чешити“ – които са способни на всякакви „кукузлуци“(майтапи).

Билети можете да закупите от касата на читалището – всеки работен ден от 10:00 до 12:00 и от 15:00 до 18:00 часа. Можете да резервирате и поръчвате билети на телефон 0887 856 556 и през събота и неделя.

В спектакълът по емблематични разкази от Чудомир – „Чешити“ са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, живота в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи). Кой ще се окаже най-големият мюзевирин (майтапчия) – Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната или Черна Гана? И какво може да се случи в един, единствен ден в кръчмата – ден като един човешки живот, гарниран с танци, пластични етюди и много смях? Например за да се продаде на градския тарикат едно дръгливо псе, да се установят няколко изневери, да се ожени заклетият ерген Павли и да се вземе страха на проклетата Стана.

Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване, Чудомир.

Автор: по Чудомир
Драматизация и постановка: Невена Митева
Хореография: Лъчезар Захариев
Участват: Велислава Маринкова, Силвия Боева, Надежда Петкова, Елизабет Попова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Димо Димов, Светослав Славчев, Петко Петков, Мартин Властанов, Васил Грънчаров, Валери Радев

Оставете коментар

avatar