Начало Събития в Царево и региона Постановката "Зевзеци" на Габровкия драматичен театър ще се играе в читалището в...
  • Това събитие е минало.

Постановката „Зевзеци“ на Габровкия драматичен театър ще се играе в читалището в Царево

57
0
Постановката

Детайли

Дата:
12 декември 2017
Час:
18:00 - 19:30
Цена:
8 лв. – 10 лв.

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатор

НЧ Георги Кондолов – 1914
Телефон:
(0590) 52034
Email:
kondolov@abv.bg
Уебсайт:
http://goo.gl/A98XPw

„Зевзеци“ е комедия на ситуациите с целия полагащ се арсенал от шеги, куриози и абсурди. Действието се разгръща в бараката на пазачите, където двама съселяни, Иван и Николай, готвейки се за завръщане в къщи след края на смяната, прекарват времето си в шеги и разговори за жените си. Младият Николай се присмива над възрастния Иван, баща на девет деца, и съчинява история за измяната на жената на Иван с неговия млад съсед. Иван изпада в истинско отчаяние! Николай предлага да проверят чувствата ù и по телефона ù съобщава за смъртта на мъжа ù…

Телефонът се чупи и… Злощастната шега става непоправима.

Настъпва утрото на следващия ден. Внезапно се появява и съкрушената от мъка Александра, жената на Иван. Героите са в отчаяние: какво да правят?! Но, изход се намира: Иван се преструва на покойник… Измъквайки се, героите все повече и повече затъват в лъжа! По-нататък събитията се разгръщат вече по най-неочакван начин! Какъв – зрителят може да види, като дойде на спектакъла.

Във всеки герой на спектакъла „Зевзеци“ зрителят може с лекота да познае своя съсед, приятел, роднина или минувач. Диапазонът емоции, които актьорите демонстрират, се простира от лекомислено веселие до дълбока мъка. Тук има място за дружба, съперничество, любов и коварство. Всичко това създава динамиката на спектакъла, която позволява да се задържи вниманието на зрителя и той да гледа постановката както се казва, на един дъх. В спектакъла са ангажирани най-добрите комедийни артисти на театъра. Той е изпъстрен освен с хумор, с песни и танци и едно приятно зрелище.

Автор: Алексей Попов
Постановка: н. а. Светлана Горчакова – заслужил деятел на изкуствата на Русия
Участват: Илия Костадинов, Петко Петков, Силвия Чобанова, Николай Бързаков и Надежда Петкова

Повече информация на телефон: (+359) 888 733 661

Оставете коментар

avatar