Начало Събития в Царево и региона Рибен фестивал Царево 2014
  • Това събитие е минало.

Рибен фестивал Царево 2014

14
0
Рибен фестивал Царево 2014

Детайли

Дата:
6 септември 2014

Място

Пристанището на Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

Превърнал се в една от емблемите на Община Царево, четвъртият по ред Рибен фестивал ще пусне котва на 6 септември в пристанище „Мичурин”. Идеята е и тази година фестивалът да сложи кулминационен завършек на летния туристически сезон.

Известни български артисти ще пристигнат за Рибен фестивал Царево, за да видят и усетят тръпката от уникалното кулинарно шоу, което за по-малко от две години така се прочу, че набра популярност и зад граница. Лицето на фестивала – Ути Бъчваров отново ще направи показно със своите виртуозни кулинарни изпълнения и то на фона на грандиозно светлинно шоу и заря.

По традиция програмата на Рибен фестивал Царево няма да мине без прословутото състезание за най-вкусна рибена чорба и миди с ориз по оригинална местна рецепта. Помислено е и за най-малките – докато родителите тестват най-новия коктейл на Южното Черноморие – „Мичурин мохито”, децата ще се радват на специално приспособената за тях весела уличка с лакомства и игри. Между другото, рецептата на коктейла вече е патентована. За доброто настроение на гостите ще имат грижата Прея, Дивна и Dirty Purchase, които ще се качат на специална сцена, изградена в морето.

Малко преди старта на рибния фестивал (в 09:00 часа) на пристанище Мичурин ще се проведе първият турнир по подводен риболов „Василико“. Остава само да пожелаем наслука на състезателите, които ще се включат в подводната надпревара, защото именно техният улов ще е основната съставка в прочутата рибена чорба на Ути.

Оставете коментар

avatar