Начало Събития в Царево и региона Синеморец ще отпразнува деня на Съединението с фестивал
  • Това събитие е минало.

Синеморец ще отпразнува деня на Съединението с фестивал

398
0
Село Синеморец
снимка: yomadic.com

Детайли

Дата:
6 септември 2018

Място

Централен парк в с. Синеморец
общ. ЦаревоБългария

Организатор

Кметство с. Синеморец
Телефон:
0590 66044

Община Царево изпраща отиващото си лято с множество събития – освен дългоочаквания рибен фест, традиционната регата и фестивала „Джурджуна” в Царево, тази година ще можем да се забавляваме и на фестивал в Синеморец на 6 септември – денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Той ще започне от 8 ч. сутринта и ще продължи до 22:30, а мястото на събитието ще бъде двора на кметството в курортното селце.

Празничният ден ще започне в 8:00 ч. с турнир по риболов на устието на река Велека, който ще продължи до 12:00ч. с определяне на призьорите. За гостите на селото, които не са запалени по този вид спорт, са предвидени множество други турнири с начален час 9:00 ч. В централния парк на Синеморец ентусиасти ще могат да премерят сили в традиционните плажни и лунапарк дисциплини – табла, дартс, джаги и стрелба с въздушна пушка.

Победителите от петте турнира ще бъдат наградени официално в 19:00 ч., а от 22:00ч. гостите на фестивала ще могат да станат свидетели на неповторимите нестинарски игри, увенчаващи всеки селищен събор в странджанския регион.

Празникът продължава до късна доба, защото след нестинарските обреди в 22:30ч. ще започнат песни и танци, за които ще се погрижат местните фолклорни групи и изпълнители и оркестър „Странджа”.

Специални изненади очакват участниците във фестивала, а за допълнителна информация, както и за записване за участие в турнирите, можете да се свържете с организаторите на телефон 0886535343 и 0884321539.

Оставете коментар

avatar