Начало Събития в Царево и региона Най-новият български детски филм "Случаят Кюри" ще бъде представен днес в Ахтопол
  • Това събитие е минало.

Най-новият български детски филм „Случаят Кюри“ ще бъде представен днес в Ахтопол

117
0
Най-новият български детски филм

Детайли

Дата:
11 август 2018
Час:
17:00 - 18:30
https://www.facebook.com/events/268999210582537/

Място

Народно читалище Христо Ботев 1925
ул. Тракия 2
Ахтопол,България

Организатор

Кинополис Ахтопол
Телефон:
089 862 7151
Email:
info@kinopolis.bg
Уебсайт:
http://bit.ly/2B1CZsm

Новият български детски игрален филм „Случаят Кюри“ ще бъде излъчен днес в кино „Kinopolis“ в Ахтопол от 17:00 ч. Освен да видят филма на голям екран, зрителите ще имат възможността и да се срещнат лично с режисьора Андрей Хадживасилев, който ще отговаря на въпроси и ще сподели любопитни факти около заснемането му.

Филмът проследява патилата на три деца – Тони, Рая и Стефан, и на една лабораторна мишка. Какво може да ги свърже? Едно контролно по математика и едно отвличане.

Тони е едва 8-годишен, но запален любител на науката, който възнамерява дори да се яви на Националния фестивал на науката със специално измислен собствен експеримент. Съвсем очаквано детската му стая е обзаведена като лаборатория, а важна част от нея е опитната му мишка, кръстена на откривателката на радиацията – Мария Кюри.

В съседство пък живее палавата Рая – бъдеща балерина, която обаче с пакостите си разсейва Тони и му пречи в експериментите. Тя е и приятелка на по-големия от тях побойник Стефан. Решена да му помогне на контролното по математика, тя иска от Тони да им съдейства. Младият учен обаче отказва и по тази причина Мария Кюри бива отвлечена. Освен домашен любимец, тя е и важна част от експеримента, затова Тони е готов на всичко, за да си я върне. В търсене на мишката той се изправя пред различни трудности, балетното представление в училището пък завършва с провал, но накрая детското приятелство поправя всички злини.

За тези, които не успеят да гледат „Случаят Кюри“ днес, са предвидени и още две допълнителни прожекции – в неделя (12-ти август) от 19:00 ч. и в понеделник (13-ти август) от 17:00 ч.

Оставете коментар

avatar