Начало Събития в Царево и региона Театрален спектакъл "Няма страшно"
  • Това събитие е минало.

Театрален спектакъл „Няма страшно“

15
0
Театрален спектакъл

Детайли

Дата:
19 юли 2016
Час:
20:00 - 22:00
http://bit.ly/2a29gzz

Място

Народно читалище Христо Ботев 1925
ул. Тракия 2
Ахтопол,България

Организатор

Бисерка Райкова
Телефон:
+359 898 440 558
Email:
bisi61@mail.bg
Уебсайт:
http://www.morski-izgrevi.net/

„Няма страшно“ е комедия по едноименната пиеса на Анна Петрова, която тя пише специално за актрисата Лина Гладийска-Георгиева. Дълго време творческият тандем драматург – актриса търси тема и сюжет за реализация. Спират се на историята на пет жени, обединени около образа на един мъж. Отношението към него е различно, както са различни и характерите на петте героини. Някои от тях го обичат, други са изтормозени от съжителството с него, за трети той е привлекателен непознат. Изборът дава възможности пред зрителите да се разгърне пъстра панорама на днешния живот с неочаквани обрати и трудни уроци.

Лина Гладийска влиза от образ в образ, намирайки точната граница, без да прекрачва в самоцелност, а съсредоточено изграждайки съответната героиня. С лекота тя приема образите на възрастна дама, на млада рускиня, на любопитна съседка, на отчаяна съпруга и на жадна за любов циганка. Героините ѝ пеят, правят фитнес, мечтаят за мускулестите тела на популярни футболисти. Както в живота духът и битът са неделими, така и на сцената образите на Лина се борят с ниските си страсти, а сърцата им са устремени към високи пориви и мечти.

Постановката „Няма страшно“ открива театралната 2013-та в обичания от виенските българи Дом „Витгенщайн”. Приета е изключително радушно, като успехът на моноспектакъла на Лина Гладийска-Георгиева е причина за насрочването на допълнителна дата за среща с публиката и обещание пиесата да види бял свят и на софийска сцена. В края на софийския театрален сезон същата година, на сцената на читалище „Славянска беседа” публиката е поканена да съпреживее радостите и терзанията на героинята на Анна-Лина.

Оставете коментар

avatar