Начало Събития в Царево и региона Традиционният събор на село Варвара ще се проведе този уикенд
  • Това събитие е минало.

Традиционният събор на село Варвара ще се проведе този уикенд

539
0
Александър Иванов
Село Варвара

Детайли

Начало:
8 септември 2018
Край:
9 септември 2018

Място

Площад на с. Варвара
с. Варвара,общ. Царево8278България

Организатор

Кметство с. Варвара
Телефон:
0590 62312

Тази събота и неделя – 8 и 9 септември, жителите и гостите на село Варвара ще могат да станат част от традиционния събор, който както винаги ще поднесе разнообразна програма, за да гарантира доброто настроение на посетителите.

Началото ще бъде в събота по обяд с традиционен курбан за здраве, който ще бъде раздаван на параклиса „Света Богородица” в селото. Топлите следобедни часове са предвидени за отдих или плажуване, след което привечер ще започне същинският празник. В 19:00 ч. музикалните изпълнения ще подемат оркестър „Стралджа” с ръководител Матю Добрев, народната певица Катя Георгиева, Калина Костадинова и други фолклорни изпълнители. Със своите танцови представления децата от група за модерни танци „Златни песъчинки” с ръководител г-жа Т. Стефанова към Народно читалище „Христо Ботев” – гр. Ахтопол ще изумят жителите и гости на село Варвара.

Вечерта ще продължи с неизменната част на селските събори в община Царево – нестинарските игри от 22:00 ч. След приключване на обреда ще бъде даден старта на пищна празнична заря.

В неделя сутринта забавленията продължават с детски работилници от 10:00 ч. сутринта и народни борби от 11:00 ч. Заповядайте на събора, за да разберете дали победителят от борбите ще си тръгне с агне или ще трябва да се задоволи с подадения курбан.

Оставете коментар

avatar