Начало Събития в Царево и региона Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”
  • Това събитие е минало.

Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”

40
0
Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”

Детайли

Дата:
23 юли 2018
Час:
22:00 - 23:00
https://www.facebook.com/events/417602075407072/

Място

Hacienda Beach
Рибарска №45
с. Лозенец,
Телефон:
088 982 2888
Уебсайт:
https://haciendabeachbg.com/

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево
реклама в царево.инфореклама в царево.инфо
реклама в царево.инфореклама в царево.инфо
реклама в царево.инфореклама в царево.инфо

Първото литературно четене от фестивала „Арт Поток” ще зарадва почитателите на поезията със стиховете на Васил Балев. То ще се състои на 23 юли от 22:00ч., а мястото е Naley Beach на малкия плаж Тарфа в Лозенец.

Васил Балев е родом от Карлово, следвал е българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Заема длъжността редактор в ежедневниците „Труд” и „Преса”. Първата му стихосбирка „Пуловер до звездите” излиза през 2005, когато е на 20 години. Едва 22-годишен е, когато му е връчена наградата за поезия на фондация „Св. Климент Охридски“. През същата година печели и отличието на Министерството на културата „Млад поет на годината”. През 2008 и 2009 г. печели второ място в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”. За излязлата си от печат през 2011 г. книга „Злак” печели и Националната награда за поезия на името на Иван Николов в категорията млад автор. През 2014 г. е отпечатана и книгата му, озаглавена просто „Стихотворения”.

Поезията на Васил Балев носи младежкия дух, което не е изненада, имайки предвид Христовата му възраст. Въпреки това тя вплита в себе си дълбоки послания, историята на предците, уважението към тях и към корените. Георги Борисов в публикация във вестник „Култура” го определя като „емоционален” и „мислещ поет”, „човек на действието” с ясно изразен собствен стил. Стихотворенията му несъмнено носят в себе си българското и европейското, отколешното и съвременното, което ги превръща в музика на слуха както за младите, така и за по-зрялата публика. Можете да се уверите в това сами в понеделник вечер в задушевната обстановка на „Хасиенда”.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar