Начало Събития в Царево и региона Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”
  • Това събитие е минало.

Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”

71
0
Младият поет Васил Балев с литературно четене в „Хасиенда”

Детайли

Дата:
23 юли 2018
Час:
22:00 - 23:00
https://www.facebook.com/events/417602075407072/

Място

Hacienda Beach
Рибарска №45
с. Лозенец,
Телефон:
088 982 2888
Уебсайт:
https://haciendabeachbg.com/

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Първото литературно четене от фестивала „Арт Поток” ще зарадва почитателите на поезията със стиховете на Васил Балев. То ще се състои на 23 юли от 22:00ч., а мястото е Naley Beach на малкия плаж Тарфа в Лозенец.

Васил Балев е родом от Карлово, следвал е българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Заема длъжността редактор в ежедневниците „Труд” и „Преса”. Първата му стихосбирка „Пуловер до звездите” излиза през 2005, когато е на 20 години. Едва 22-годишен е, когато му е връчена наградата за поезия на фондация „Св. Климент Охридски“. През същата година печели и отличието на Министерството на културата „Млад поет на годината”. През 2008 и 2009 г. печели второ място в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”. За излязлата си от печат през 2011 г. книга „Злак” печели и Националната награда за поезия на името на Иван Николов в категорията млад автор. През 2014 г. е отпечатана и книгата му, озаглавена просто „Стихотворения”.

Поезията на Васил Балев носи младежкия дух, което не е изненада, имайки предвид Христовата му възраст. Въпреки това тя вплита в себе си дълбоки послания, историята на предците, уважението към тях и към корените. Георги Борисов в публикация във вестник „Култура” го определя като „емоционален” и „мислещ поет”, „човек на действието” с ясно изразен собствен стил. Стихотворенията му несъмнено носят в себе си българското и европейското, отколешното и съвременното, което ги превръща в музика на слуха както за младите, така и за по-зрялата публика. Можете да се уверите в това сами в понеделник вечер в задушевната обстановка на „Хасиенда”.

Арт Поток Царево

Фестивал на изкуствата Арт Поток 2018

Фестивалът „Арт поток“ е културно събитие провеждащо се в Царево и Лозенец, организирано съвместно от Хасиенда Лозенец и община Царево. Неговата програма включва редица театрални постановки и художествени изложби.

Оставете коментар

avatar