Начало Събития в Царево и региона Вечната Стоянка Мутафова с премиера на книгата си в Царево
  • Това събитие е минало.

Вечната Стоянка Мутафова с премиера на книгата си в Царево

58
0
Стоянка Мутафова ще гостува в Царево за фестивала

Детайли

Дата:
22 юли 2018
Час:
20:00 - 21:00
https://www.facebook.com/events/430303794137466/

Място

НЧ „Георги Кондолов – 1914“
ул. Хан Аспарух №34
Царево,България

Организатори

Hacienda Beach
Община Царево

Тази вечер от 20:00 ч. гостите и жителите на Царево и региона ще имат възможността да се срещнат с неповторимата Стоянка Мутафова. Тя ще представя автобиографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!” в залата на читалището. Събитието е част от програмата на фестивал на изкуствата „Арт Поток”, с подкрепата на община Царево и „Хасиенда Бийч”. Организатор и водещ на четенето ще бъде мениджърът на Мутафова Евгени Боянов.

Гранддамата на българския театър не за първи път е участник във фестивала „Арт Поток” – миналата година закриващото представление бе нейния спектакъл „Госпожа стихийно бедствие”. Тази година няма да я видим на сцената, но ще можем да надникнем зад кулисите на нейния живот.

Автор на животописа за примата на театралната сцена е дъщеря ѝ Мария Грубешлиева – Муки. Разказът за живота ѝ обхваща почти столетие и започва още със спомените от детството ѝ, проследява пътя до театралната сцена и киното и последвалите неспирни успехи. Имайки предвид богатия житейски опит и буйния нрав на актрисата, книгата със сигурност ще бъде изключително интересна.

Тя с удоволствие разказва за „щуротиите си”, които не се случват само в детските години, както и за партньорствата ѝ с нейни колеги, светила на българската сцена, като Георги Парцалев, Невена Коканова, Георги Калоянчев и др. Любителите на по-пикантните новини също не са забравени – Мутафова хвърля светлина и върху любовния си живот. Някои от епизодите ще бъдат разкрити за първи път пред публика, така че не пропускайте тази незабравима морска среща с една (почти) столетница.

Оставете коментар

avatar