Начало Събития в Царево и региона Второ издание на фестивала на виното "Дионисиеви дни" в Царево
  • Това събитие е минало.

Второ издание на фестивала на виното „Дионисиеви дни“ в Царево

176
0
Второ издание на фестивала на виното

Детайли

Начало:
21 юли 2018
Край:
23 юли 2018
https://www.facebook.com/events/2049954965270394/

Място

Площад на гр. Царево
Царево,България

Организатор

Община Царево
Телефон:
0590 55050
Уебсайт:
http://tzarevo.net

От 21 до 23 юли летуващите в град Царево, както и местните жители, ще могат за втора поредна година да се потопят в магията на виното и да се докоснат до изкуството на сомелиерството в рамките на фестивала „Дионисиеви дни“. Той се организира от община Царево, а участие в него ще вземат множество винарски изби от страната и чужбина.

Фестивалът предоставя поле за изява на винопроизводители от всякакъв ранг – както на най-големите изби, утвърдили се вече на българския пазар, така и на по-малки фирми, залагащи предимно на регионалното производство. Гостите на фестивала на виното „Дионисиеви дни“ ще могат напълно безплатно да опитат предоставените от тях вина – бяло, червено и розе. Компаниите участници ще зарадват любителите на пивката напитка и със специални изненади. Интересни за ценителите ще бъдат и подбраните бутикови серии вина, които ще могат да бъдат дегустирани на щандовете.

Желаещите да се превърнат в сомелиери за един ден ще могат да подбират и сред месни деликатеси, веган торти и блюда от изцяло здравословни съставки, които да съчетаят с най-подходящото вино. Фестивалът на виното „Дионисиеви дни“ ще защити името си, като почете склонността на бог Дионис към пирове, тъй като е помислено и за тези, които не обичат виното. Те ще могат да избират от над 100 вида крафт бири от цял свят, които се произвеждат в ограничени количества от малки пивоварни.

Оставете коментар

avatar