Начало Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Тук ще се опитаме да дадем отговори на въпросите, които най-често бихте ни задали.

В: Кой стои зад този сайт?
О: Всичко за екипа на Царево.Инфо можете да разберете в страницата „Eкип на Царево.Инфо“.

В: Т.е. нямате нищо общо с ръководството на община Царево?
О: Да, точно така! Това е частен проект и няма общо с общината.

В: Защо направихте този сайт?
О: Повод за разработването му е фактът, че няма сайт на местно ниво, който да предлага редовна и полезна информация за обществените услуги, културния живот на общината и възможностите за туризъм в района. Самото зараждане на идеята се случи през 2011 г., когато установихме, че трудно можем да намерим разписания на автобуси, контакти на таксиметрови компании, възможности за обществени услуги, места за хранене и т.н. Ето защо решихме да направим тази информация по-достъпна – както за гостите на общината, така и за местните жители.

В: Царево.Инфо само за Царево ли е?
О: Не, стремим се да обхванем информацията за всички населени места на територията на община Царево.

В: Защо направихте онлайн магазин в сайта?
О: Обмисляхме тази идея от известно време и през лятото на 2018 успяхме да я осъществим.
От една страна, искаме да популяризираме стойностните местни продукти и предмети на изкуството, както и техните автори. Стремим се да ги съберем на едно място, а именно в нашия магазин „Синята сергия“.
От друга страна, Царево.Инфо вече не е просто хоби, а завзема все по-голяма част от времето ни. За да успяваме да го поддържаме и развиваме, се нуждаем от средства. Нашият онлайн магазин „Синята сергия“ и опциите за реклама в сайта са нашата възможност за осигуряване на тези средства. Всеки от Вас, който закупи продукт или услуга от сайта, допринася за неговото развитие и съществуване.

В: Как мога да платя?
О: С кредитна или дебитна карта през системата на ePay и Борика, чрез профил в ePay.bg или чрез банков превод.

В: Как се осъществява доставката?
О: По подразбиране доставката на продуктите се извършва от куриерска фирма Спиди. По Ваше желание можем да изпратим стоката чрез „Еконт“ или Български пощи. За целта трябва да напишете това в полето „Бележки към поръчката“.

В: Мога ли да поискам доставка до офис на куриер?
О: Разбира се! Отново напишете това в полето „Бележки към поръчката“. Тук можете на откриете информация за клоновете на Спиди и Еконт.

В: Колко струва доставката?
О: Доставката на продуктите е 4 лв. Тя е с фиксирана цена за цялата страна, без значение дали искате доставка до адрес или офис на куриер.

В: А безплатна доставката има ли?
О: Разбира се! Ако поръчате стоки над 75 лв. доставката ще е безплатна. Ако доставката е до населено място в границите на община Царево доставката също е безплатна.

В: След колко време изпращате продуктите?
О: Стараем се да изпратим продуктите още в същия ден, но в зависимост от това кога е направена поръчката и какъв е продуктът, изпращането може да се забави до два дни и да се осъществи на третия ден до обяд. В събота следобед и неделя пратки не се изпращат.
Ние ще ви държим в течение и ще ви информираме, когато стоката тръгне към Вас.

В: Ако платя по банков път, кога ще изпратите продукта?
О: Веднага щом бъде отразено плащането в нашето онлайн банкиране. Обикновено банките правят преводи 2 пъти на ден – веднъж към 11 ч. и още веднъж към 16 ч. Царево.Инфо работи с банка ДСК, затова ако сметката Ви е в същата банка, получаването на сумата ще стане по-бързо. Ако не е, отразяването при нас може да се забави с до 2 дни (особено ако е събота или неделя).

В: Мога ли да върна стоката или да предявя рекламация?
О: Надяваме се това да не се случва, но да, можете. Тук ще намерите всичко за „Отказ от договор и замяна“ и „Гаранции и рекламация“.

В: Мога ли да получа фактура?
О: Разбира се! При финализиране на покупката има полета за въвеждане на информация за фактура. Фактурите се изпращат на имейл адрес.

Имате друг въпрос и не намирате неговия отговор – пишете ни!

Задължителните полета са оградени с червен цвят.

    Можете да прикачите до 3 файла с големина на отделния файл до 1 МБ. За лесно намаляване на размера на изображения можете да използвате Compress Jpeg. Допустимите файлови формати са: jpeg, jpg, png, pdf, doc, docx, ppt, pptx, odt.