Къмпинг Юг е един от най-известните ни Черноморски къмпинги. Той се намира на живописно и спокойно място между градчетата Китен и Лозенец, на 50 км. южно от Бургас. До него се стига по първокласния път 99 от Бургас към Резово с отбивка вляво след Китен и кратък третокласен път в добро състояние за около 800 м.

Къмпингът разполага с две зони за настаняване на палатки, каравани и кемпери, съответно обозначени като Зона А – на първа линия към морето, и Зона Б – на задна линия, в по-гориста и сенчеста част на къмпинга. Самият къмпинг се намира на височина спрямо брега и настанените на първа линия в Зона А имат гледка към два залива – към плажа Корал и към плажа на къмпинг Юг. От къмпинга до двата плажа се стига по малки пътечки.

Местата за настаняване са разположени на тревисти терени. На първа линия има и пясък. Повечето места са непарцелирани, т.е. сами може да изберете къде и как да се настаните, стига да не заемате излишно място. Изключение правят сезонните наематели – те могат да се разположат на място до 70 кв.м., което е предварително определено от къмпинга. Под сезонни наематели се има предвид група до 4 души с каравана, която сключва договор за наемане на къмпираща площ за срок от началото на юни до средата на септември. На цялата площ на къмпинг Юг може да се съберат около 150 бр. временни и 60 стационарни (с договор за наем) екипажа. Отделно от това къмпингът предлага 15 бунгала за настаняване на екипажи без „мобилен дом“.

Къмпинг Юг предлага голям набор от удобства за своите гости. Нека да започнем от санитарните помещения – бани и тоалетни с напълно обновена санитария, поддържана в много добро състояние. Външните кухни и откритите зони за миене на съдове също са обновени и поддържани, както може да се убедите по снимките, които направихме. Топлата вода идва от соларни панели, поставени на покривите на санитарните сгради, а при дълга липса на слънце, водата се подгрява на електричество. Зад санитарните постройки има възел за изхвърляне на тоалетни касети и отпадни води от кемпери и каравани.

Къмпингът не предлага хладилници, фризери, перални и съдомиялни машини, но може да помолите за хладилник или да изперете прането си в близкия хотел. В хотела, който се намира в непосредствено съседство на къмпинга, може да наемете сейф за съхранение на ценностите, които не искате да остават в лагера ви, докато сте на плаж или пък да наемете колело. Отново на територията на хотела може да ползвате басейн, тенис корт, спортна площадка, или да поверите децата си на аниматор, докато си правите релаксиращ масаж. Не пропускайте да опитате да карате сърф – сърф училището на плажа при къмпинга работи цяло лято.

Къмпинг Юг е място, на което може да намерите спокойствие и почивка, но същевременно с това да се повеселите на ресторант или дискотека в хотела. На разстояние от 50 м. от къмпинга има два магазина за хранителни стоки.

В къмпинга има денонощна охрана. Алеите са осветени. Няма режим на нощен достъп. Допускат се домашни любимци.

Къмпинг Юг е добър изходен пункт за туристически забележителности като река Велека, резерватът Ропотамо, блатото Алепу, замъкът в Равадиново или тракийското светилище Беглик Таш. До къмпинга не стига обществен транспорт, но разходка до Лозенец би ви отнела около 20 минути.

Галерия

Информация за контакт

с. Лозенец, плаж Корал
0884 / 609 372
0884 / 615 804
0550 / 36086
iffavorit@abv.bg
4/5 (1)

Оставете оценка

Оставете коментар

avatar