Плажът на Арапя е разположен в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Той отстои на 2.5 км северно от гр.Царево, на 2.5 км южно от с.Лозенец и 1 км южно от бившия к-г Оазис (по локалния път).

Заливът е характерен с чистата си вода и плитките води, които го правят безопасен за къпане. Условно плажната ивица се дели на две – малък плаж, който се намира в северната част на залива и по-голям в южната част.

За любителите на морските спортове той е идеално място за сърфинг, гмуркане и морски риболов.

Тук се намира и къмпинг Арапя, който всяко лято се посещава от множество туристи. Ако сте любител на този вид туризъм, можете спокойно да прекарате почивката си на палатка, каравана или бунгало. В последните няколко години хълмовете около плажа се застроиха с хотели и вили, така че можете да ползвате и по-луксозен начин за пребиваване ако не си падате по палатките. Имайте в предвид, че пътят до плажа е черен и не в добро състояние.

През лятото се движат микробусчета от Арапя към Царево и обратно. Интервалът на движение е около 15 минути и можете спокойно да ги използвате за разходки до града.

Оставете коментар

avatar