Попският плаж в град Царево се намира в най-северната част на града. Той е дълъг 150 метра и е един от най-малките в общината. Разстоянието от центъра на града до плажа е около 1 километър, а на километър и половина на север се намира Арапя.

В последните няколко години Попски плаж не се стопанисва от никой и вероятно не е в най-доброто си състояние. Именно до него се намира прочулият се и останал недостоен комплекс „Коста дел Кроко“.

Попски плаж
Коста дел Кроко, снимка: Александър Иванов

По време на комунизма районът около Попския плаж е бил обсипан с почивни лагери и станции на различни организации и предприятия от страната. В днешно време все още има останали няколко такива, но те са отстъпили място на новопостроени хотели, които са разпръснати по южния хълм. Всеки жител на града си спомня и за водната пързалка-дискотека, която се намираше в дъното на плажа и дълго време стоеше изоставена и е в окаяно състояние.

Попски плаж
Водната пързалка, която вече не съществува.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
Хари

Ех, на този попски плаж ми минаха почивките на море в детството с нашите! Незабравимо място жалко, ч е така са го окепазили с този недостроен странен хотел.

Магдалена

Хари и на мен. Често ходихме пеш до плажа в Арапя. Имахме си приятелчета в Мичурин, които ни чакаха с нетърпение да се видим следващото лято. Прекрасни детски спомени и времена.

Vasil Grudev
VASIL GRUDEV

НЕЗАБАВНО ОСВОБОДЕТЕ ТЕРИТОРИЯТА …ПОПСКИ ПЛАЖ РАДИУС 5КМ…НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ