400 танцьори от цялата страна извиха хора край морето

Танцови клубове и танцьори от цялата страна се събраха в Царево за Националния фолклорен фестивал „Хоро край морето“. Събитието се провежда за четвърта поредна година в морския град, съобщиха от местната Община.

Фестивалът стартира вчера с дефиле на танцьорите, което тръгна от морската градина и премина през главната улица на Царево. Официалното откриване бе в 17:30 часа на градския площад, където децата от танцов клуб „Иглика“ поздравиха присъстващите с изпълнение на два танца. След това фестът продължи с индивидуални изпълнения на всички двадесет клуба, които бяха пристигнали от различни региони на България. Наред с индивидуалните изпълнения четиристотинте участници танцуваха заедно задължителни хора от петте фолклорни области на страната. Жители и гости на Царево с удоволствие се наслаждаваха на красота на българските танци и носии и бурно аплодираха изпълненията на всеки клуб.

След продължилата три часа танцова програма всеки клуб бе награден с грамота за участие и символа на фестивала – сувенир във вид на кораб. Но най-голямата награда, която получиха участниците в „Хоро край морето 2016“, са спомените за вълнуващото изживяване, които ще ги доведат отново в Царево на следващото провеждане на фестивала през юли 2017 г.

Хоро край морето – гр. Царево

Хоро край морето – гр. Царево

Posted by Liubomir Asenov on Saturday, June 4, 2016

Оставете коментар

avatar