Народният певец Костадин Михайлов от Бродилово с две награди от конкурс
Костадин Михайлов заедно с автора на песента - Николай Гурбанов.

Поредна награда от фолклорния конкурс „Нова българска народна музика в 7/8” завоюва младият народен певец от село Бродилово Костадин Михайлов. В заключителния концерт, който се проведе на 16 юни в Чепеларе, той заедно с композитора Николай Гурбанов спечелиха цели две награди за песента „Ой, Яно, Деничко”. Повече за нея можете да научите от интервюто, което Костадин Михайлов даде специално за Царево.Инфо.

Фолклорният изпълнител представи песента като солист към Оркестъра за народна музика на Българско национално радио и хор „Космически гласове” с диригент Ваня Монева. „Ой, Яно, Деничко” е произведение на композитора Николай Гурбанов и получи две награди – третото място в конкурса и наградата на публиката.

Това бе седмото издание на конкурса „Нова българска народна музика в 7/8”, чиято идея е да бъде двигател за създаването на нови авторски песни и инструментални творби в стила на българската фолклорна традиция. Основан е по инициатива на българина д-р Георги Лазаров, пребиваващ от доста време в Балтимор, САЩ. Той е също така и главният спонсор, а с организацията е натоварена община Чепеларе. Желанието на инициатора д-р Лазаров е да развива българската фолклорна песен за в бъдеще и да получи по-широко разпространение в световен мащаб неповторимият ни вокален стил в неравноделни тактове. Наградният фонд е нескромен – десет хиляди лева се разпределят между песните, заели първите три места.

Първа награда на журито спечели песента „Пролет” на Юлиян Слабков за хор и оркестър на БНР за народна музика с диригент Димитър Христов, а втората – красивата родопска песен на Илиян Юручки „Врит са са сбрали”.

Екипът на Царево.Инфо поздравява странджанския певец за поредната награда и му желае много успехи и занапред!

Оставете коментар

avatar