Краят на месец май наближава, а с това се приближаваме до едно от интересните събития в Царево и региона за годината – работилницата за автентична странджанска архитектура „Срещи в Странджа 2018“, организирана от нашите приятели от „Сдружение Мещра – традиционни знания и занаяти“. Събитието е част от техния проект в Странджа „Добър ден, Майсторе! Как я построи?“, чиято цел е да намери старите майстори-занаятчии от местните села и да предаде знанията им на младите хора.

Работилницата ще се проведе в периода 24-27 май в странджанското село Кости и ще ни запознае с двама майстори, които ще покажат на участниците автентични строителни техники от района – каменна зидария, редене на покриви с турски керемиди, полагане на глинени мазилки, както и цепене на дъски за типична дъбова обшивка на странджанска къща.

И за да ви подготвим за това, което техните златни ръце ще покажат по време на работилницата за автентична странджанска архитектура, ви предлагаме да разгледате нашата следваща галерия със снимки от предишното издание на събитието – това в село Кости през 2017 година.

Оставете коментар

avatar