Узакониха бетона на къмпинг

Бетоновите плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг“ преди година, не са върху дюни. Бургаският административен съд е отхвърлил заповедта за премахването им.

Двете бетонови плочи, които бяха изляти на пясъка на къмпинг „Юг“ през миналата година са част от проект за ваканционно селище. След проверки от няколко институции бе констатирано, че те са на сиви дюни, а кметът на Царево издаде заповед да бъдат премахнати. Тя бе обжалвана и съдът я отхвърля, коментира градоначалникът Георги Лапчев:

Тъй като се оказа, че тази година пясъчната дюна, тъй като те са бягащи пясъчни дюни, тази година е избягала някъде и не знам какво точно се е случило с нея, но факт е, че съдът отменя заповедта на кмета за премахване на бетоновите плочи.

По време на съдебните заседания бе назначена експертиза, изготвена от геолог от БАН, чийто заключения са, че пясъците не са дюни. Паралелно с това Бургаският окръжен съд е потвърдил заповед на кмета на Царево за премахване на 16 каравани, част от същия ваканционен комплекс. Тя се обжалва пред върховната инстанция.

В съда тече и отделно дело за издаденото разрешително за цялото вилно селище.

Оставете коментар

avatar