По 5 лева ще струва удоволствието да използваш чадър или шезлонг през лятото на устието на река Велека. Толкова е предложил новият наемател на плажната ивица – софийското дружество „Еврорисърч“ с управител Филип Баров.

Фирмата печели търга за наем на плажа в община Царево, става ясно от издадена Заповед на министъра на туризма Стела Балтова. „Еврорисърч“ е предложила най-изгодна цена при тайното наддаване в конкуренцията на още две столични дружества – „Синсоф“ и „Уиндис“. Ценовото ѝ предложение е в размер на 22 980 лв. с ДДС.

Плажът при устието на река Велека се разпростира върху площ от 57 659 кв.м. Дължината на бреговата линия е 812 метра.

Плажът е особено красив поради начина, по който реката се движи успоредно на морето и после се промъква в него – под сравнително широка ивица пясък и голяма скала до нея. Пясъчната ивица образува чудесен плаж, който се посещава както от туристите в Синеморец, така и от такива от околните курорти.

Поради специфичното си разположение плажът при устието на Велека позволява къпане както в морето, така и в по-хладните води на реката. Той обаче не е подходящ за начинаещи плувци заради особените морски течения, оформящи се от вливането на реката в морето.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Comments are closed.