Плаж Силистар
снимка: Александър Иванов

Над 40 български общини участват със самостоятелни щандове на едно от най-големите туристически изложения на Балканите – Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо“.

Туристическият потенциал на Южното Черноморие ще бъде представен от Бургас, Поморие, Приморско, Царево и Малко Търново. Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо“ ще се проведе от 15 до 17 февруари в София под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столична община, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/, Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/, Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти/АБТТА/, Сдружение Туризъм и Софийски туристически район. Повече от 350 туристически компании от България и чужбина ще представят своите актуални оферти на посетителите на тазгодишното издание на „Ваканция/СПА Експо“.

С национални щандове ще участват Министерството на туризма – България, традиционно Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация – Република Сърбия, Агенция за промоция и подкрепа на туризма на БЮР Македония, Туристически борд – Куба, Туристическо конгресно бюро –Загреб, Туроператори хотелиери и общини от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия, Русия. За първи път на български туристически пазар свои оферти ще представят туроператори от Грузия, Алжир, Малдиви, Албания и Гана. Регистрации са направили и представители на туристически фирми от Чехия, Румъния, Косово. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и СПА центрове, Национални туристически организации, асоциации и сдружения, софтуерни компании и фирми за хотелско оборудване. Дискусионните форуми в рамките на съпътстващата програма тази година са насочени към новите тенденции в развитието на туристическия бизнес и влиянието на политическите и икономически предизвикателства в света. Съгласно практиката на големите международни туристически форуми, първият ден от програмата на събитието е предназначен само за професионалисти. За широка публика изложението ще бъде отворено на 16 и 17 февруари 2017 г. В дните на борсата за гостите са предвидени разнообразни атракции и фолклорни програми, културни събития, дегустации и томболи.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Comments are closed.