Парк в Царево ще бъде изцяло възобновен
Целта на проектът "Изграждане и реконструкция на Парк Царево - Център" е да бъде цялостно възобновен и модернизиран съществуващия парк.

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев подписа тристранен договор между общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и председателя на Местната инициативна рибарска група „Приморско – Созопол – Царево“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за цялостната модернизация на парка срещу старата автогара на Царево.

Проектът „Изграждане и реконструкция на Парк Царево – Център” се реализира по Мярка 3.1 от Стратегията за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево”.
Целта на проекта е да бъде цялостно възобновен и модернизиран съществуващия парк. Заложено е да се обособи атрактивно, модерно и обезопасено зелено пространство, където ще могат да се съчетават възможностите за отдих и забавление на жителите и гостите на града.

Предвидени са няколко различни по вид, предназначение и настроение зони. Има ситуирани такива за разходка, почивка и развлечение, като се предлага красива гледка към морето, църквата и стария град Василико.

По границите на парка, в цялата му дължина, се предвижда засаждане на различни видове растителност. Всички алеи и подходи към парка са предвидени съобразно изискванията за достъпна среда и позволяват безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни граждани и родители с колички за малки деца.

Осветлението в цялата паркова среда ще се осъществява с прожектори, вградени в земята, светещи вертикално и нагоре. Така ще осветяват короните и стъблата на дърветата, които са разположени в близост до алейната мрежа.

В проекта са предвидени и позиции за разполагане на различни типове пейки и кубчета за сядане. Те ще бъдат от бетон, дърво и метал. Разбира се, ще бъдат поставени и десетки кошчета за отпадъци, за да бъде запазено пространството чисто.

На няколко места в парка се предвижда разполагане на информационни табели за гражданите и туристите. Те ще могат да използват и изградената система за достъп до безжичен интернет.

Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от Стратегията.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
Паулина Иванова

Браво на кмета! Добри инициативи, раздвижване в положителна посока! Дано така да продължава и занапред! Царево има нужда от свежест, но запазвайки своя патриархален дух! Грандомански проекти с много бетон не са нужни никому!

Georgi Dimitrov

за развитието на Царево.