Ново сърф училище, създадено от спортен клуб A-Team, ще заработи това лято в пристанищния залив на град Царево. То ще предлага уиндсърф, SUP, катамарани, а в бъдеще – и нови линии за уейкборд. Приоритет на проекта е обучението на деца.

Идеята ни не е само да печелим пари, но и да правим нещо атрактивно, което да привлича децата и да ги възпитава в алтернативен, здравословен и екосъобразен живот, коментира за Царево.Инфо Веселин Деспотов, част от екипа на A-Team.

Опитваме се да изкараме проекта извън България – искаме да правим обменни спортни лагери, чрез които да пращаме деца в държави като Португалия, Франция, както и да приемаме групи деца от чужбина. Хората от съседните страни също могат да идват тук и да практикуват екстремни спортове, това е атрактивно навсякъде, допълни още той.

Това не е първата инициатива на A-Team. Сърф училището е част от адвенчър парк, който включва още едно такова съоръжение в залива на къмпинг „Арапя“, както и горски парк за екстремни спортове с въжена градина, велопарк и скейт пул. За да бъде напълно завършена идеята обаче, клубът има нужда от подкрепа и затова събира средства чрез сайта за краудфъндинг* Indiegogo.

Трябва да инвестираме в много неща, но в случая не парите са най-важното, а рекламата, която правим с тази международна платформа – разпространяваме идеите си извън България. Затова избрахме и метода на груповото финансиране – много хора ни научават, даряват и в същото време получават, разказват от спортния клуб.

Всеки може да допринесе за каузата им, като дари избрана от него сума тук. В знак на признателност може да получи плакат, накит, тениска или качулка, създадени от собствената марка на A-Team – TAKAWEAR. Най-щедрите дарители могат да бъдат възнаградени и със специален промо пакет за сърф училището или за целия адвенчър парка – спорт, настаняване и храна, както и допълнителни изненади.

Кои са A-Team?

A-Team се заражда преди 10 години на Арапя и има богат опит в организирането на спортни събития за деца и възрастни. Хората в клуба, днес в много по-голям състав, се стремят да направят алтернативните и екстремни спортове по-достъпни за хората, като поредното им начинание е вече във финален етап. Повече за клуба можете да разберере на тяхната Facebook страница.

*Краудфъндинг – начин за събиране на средства от много хора чрез малки суми, фокусиран върху интересните идеи, добрите намерения и съпричастността.

Оставете коментар

avatar