Безплатен път до плаж Силистар има, но не и паркинг за автомобили

Безплатен път до плаж Силистар има, това съобщи кметът на община Царево. Той уточни обаче, че паркинг местната администрация няма и не може да направи.

Как да направим паркинг в защитена местност? Не може да се паркира в защитена територия. Държавата не разрешава. Направили сме подход, но по него се върви. По този път не може да се оставят автомобили, категоричен е Георги Лапчев.

Кметът коментира и частния паркинг, който втора година вбесява летовниците на Силистар. Имотът е изваден от защитената територия и за него РИОСВ е издала разрешение за временно паркиране.

Този човек си има златна мина и я използва по начина, по който е решил. Имотът е частен и няма как аз да контролирам цената, обясни още Лапчев.

Той допълни, че вече са поставени указателни табели. Те насочват туристите към безплатния подход. От местната администрация призовават и всички, които са свидетели на нарушение или пък не им е позволено да стигнат безпрепятствено до плажа през общинските и държавни пътища да сигнализират:
0590/ 5 20 64 – Община Царево;
0590/ 5 20 05 – Дежурен РУ „Полиция“ Царево;

При нарушения, свързани със замърсяването на околната среда и режима на опазване в района на ЗМ „Силистар“:
0590/ 5 20 57 – Зелен телефон на Община Царево;

Оставете коментар

avatar