Най-силните мъже на Балканите се състезаваха в Царево

Откритото Държавно първенство по силов многобой, което се проведе в Царево на 18 юни 2016г., се превърна в Балканско. Това съобщиха от местната община.

Минути преди старта в състезанието „Силните срещу дрогата“, освен шампионът на Сърбия Дарко Калинович, своето желание да се включат заявиха още един негов сънародник, както и шестима от най-силните състезатели на Румъния. Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков, както и младите надежди на федерацията по силов многобой, бяха застрашени от сериозна конкуренция. Въпреки голямата сила, която дойде от чужда страна, българските момчета се представиха достойно и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен“ им бяха подготвили.

Най-атрактивна и интересна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети теглиха 18-тонна пожарна кола. Всеки един от състезателите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, които оказваше съпротивление.

Освен на силни мъже и здрави тела, публиката в Царево успя да се порадва и на нежна красота, която дойде от танцовото изпълнение на местния клуб по „Зумба“.

Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200кг. тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг. Сериозната конкуренция превърна надпреварата в трудно за участниците състезание, но публиката получи невиждано зрелище.

Силовите атлети бяха наградени с медали лично от градоначалника. Въпреки достойното представяне на българските момчета златният медал отиде при Владимир Комароцски от Румъния. След като силовите атлети получиха своите награди, организаторите бяха подготвили и състезание за аматьори. В него се включиха представители от гр. Царево, те вдигаха тежести в две категории 60 и 80кг.

Оставете коментар

avatar