Къмпинг Арапя е разположен в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Той отстои на 2.5 км северно от гр.Царево, на 2.5 км южно от с.Лозенец и 1 км южно от бившия к-г Оазис (по локалния път). В близост до него се намират три национални природни резервата по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

Той се появява на картата на българското черноморие през 60-те години на миналия век и от тогава привлича много туристи, които продължават да идват всяка година. За известно време името му е било сменено на Българка, но в последствие е върнато оригиналното Арапя.

Заливът е характерен с чистата си вода и плитките води, които го правят безопасен за къпане. Условно плажната ивица се дели на две – малък плаж, който се намира в северната част на залива и по-голям в южната част на къмпинга.

Къмпингът е с изградени комуникации и в него са разположени търговски обекти и заведения. За любителите на морските спортове той е идеално място за сърфинг, гмуркане и морски риболов.

Къмпинг Арапя е устроен да приема различни категории туристи. По-претенциозните могат да ползват услугите на новопостроените хотели, а тези, които предпочитат да се отделят от ежедневните удобства и да прекарат ваканцията си по-различно могат да къмпингуват с каравана или палатка. Ако не разполагат с подобно оборудване, къмпинга предлага също и различни категории бунгала.

По-долу можете да намерите повече информация за цени и резервации на:

Арапя е едно кътче на Южното черноморие, съчетало в себе си море, широка плажна ивица със златист пясък и девствената природа на Странджа планина.

Оставете коментар

avatar