Начало Снимка на фокус Снимка на фокус, май 2018, Ученици и учители се включиха в хорото...

Снимка на фокус, май 2018, Ученици и учители се включиха в хорото за събитието „Розите на България“

79
0
Снимка на фокус, май 2018, Ученици и учители се включиха в хорото за събитието

Днес, 11 май, ученици и учители от училище „Никола Вапцаров“ в Царево почетоха Деня на Светите братя Кирил и Методий като се включиха в националното събитие „Розите на България“.

То се проведе в цяла България под егидата на Министерството на образованието и науката в партньорство с Министерството на културата, Министерството на външните работи и Държавната агенция за българите в чужбина. Идеята на „Розите на България“ е в Деня на Св. Св. Кирил и Методий българите в повече от 40 точки по света да затанцуват едновременно. Целта на Министерство на образованието и науката е съхранението на българския език и уникалността на славянската азбука, както и разпространението на родната ни реч, традиции и култура по цял свят.

Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ Даниела Фелонова лично поздрави присъстващите ученици, както и техните родители и приятели. С тържественото обръщение се откри празничната програма. Част от участниците облякоха народни носии или използваха акценти от тях, за да допринесат за автентичността на събитието.

Хорото, което се изви в двора на училището

Автор: Община Царево

Оставете оценка за снимката

Оценка към момента

Все още няма оценки.

Оставете коментар

avatar